Ministerul Fondurilor Europene a transmis, săptămâna aceasta, Primăriei Giurgiu(şi, cel mai probabil, tuturor unităţilor administrativ-teritoriale implicate în proiectul depozitului ecologic încă nefuncţional) o adresă prin care informează că dacă nu este respectat termenul de 30 iunie 2016 privind punerea în funcţiune a depozitului de la Frăteşti, proiectul devine neeligibil. Evident, termenul este unul prelungit, proiectul, cu o valoare de circa 32 de milioane de euro, fiind… întârziat de circa 4 ani.

Despre subiect a vorbit în conferinţă de presă, miercuri, 2 martie, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

„Unii vorbesc de faptul că am putea da înapoi câteva milioane de euro pentru DJ 603, 411 etc., dar nimeni nu spune că am putea da înapoi Uniunii Europene câteva zeci de milioane de euro pentru un singur proiect! Cunoaşteţi subiectul depozitului ecologic şi faptul că licitaţia pentru stabilirea unui operator regional a fost întârziată. Dumitru Beianu a fost atâta timp preşedinte al ADI-ului pe gunoi, de ce abia acum, când s-a schimbat conducerea ADI-ului s-a reuşit urcarea pe SEAP şi demararea unei noi proceduri de licitaţie?”, a întrebat Barbu.

El a reamintit faptul că punerea în funcţiune a depozitului ecologic a fost întârziată de o contestaţie, după ce, iniţial, a câştigat firma Iridex Group Construcţii. După finalizarea contestaţiei, s-a dat câştig de cauză firmei care a cerut procedura.

„Depozitul trebuia să funcţioneze de acum 4 ani. S-au uzat moral toate utilajele. Acum, după toate noile proceduri, s-ar putea ca noul Consiliu Judeţean să nu aibă timp fizic să rezolve până la 30 iunie(…). S-ar putea ca toate primăriile implicate să fie nevoite să returneze bani la UE, nu mai vorbim şi de corecţiile impuse tot pe acest proiect. Vasile Mustăţea şi Dumitru Beianu dau vina unul pe altul. Eu consider că ambii sunt vinovaţi pentru că s-a ajuns aici. ADI-ul pentru deşeuri trebuia să-şi facă treaba iar CJ să gestioneze situaţia”, a mai declarat Barbu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.