Guvernul Cioloş intenţiona, săptămâna trecută, schimbarea a zeci de prefecţi în teritoriu şi era vehiculat inclusiv numele celui de la Giurgiu, Nina-Carmen Crişu.

Se pare, însă, că mai mult de nouă prefecţi nu vor fi înlocuiţi, dar social-democraţii critică oricum această măsură mai ales pentru că, spun ei, toţi înlocuitorii actualilor reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, ar fi apropiaţi liberalilor sau PDL-iştilor.

„Noi am învestit un guvern de tehnocraţi care au spus că vor să facă treaba din punct de vedere administrativ. Când schimbi prefecţi cu rezultate, care au făcut faţă problemelor din teritoriu cu brio, apolitici, cu, de exemplu, la Giurgiu, fina unui liberal, nu e normal. Este clar că acest Executiv se transformă într-unul politic!”, a declarat, la cea mai recentă conferinţă de presă, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău.

La rândul său, secretarul general adjunct al PSD central, Codrin Ştefănescu, prezent joi în urbea noastră, a făcut câteva precizări pe acest subiect.

„Am trimis recent o scrisoare deschisă către Blaga şi Gorghiu, prin intermediul căreia le-am adresat trei întrebări: aţi cerut Guvernului Cioloş schimbarea prefecţilor? Există o listă secretă cu 24 de înlocuitori din rândurile PNL? Şi: l-aţi ameninţat pe Cioloş pe această temă? N-au răspuns. În plus, au fugit atunci când presa le-a transmis întrebările acestea. Dacă se continuă aşa, dacă Guvernul va face politica grupării PDL-PNL-Băsescu, atunci ne gândim la soluţii radicale”, a subliniat Ştefănescu.

Săptămâna trecută, liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, anunţa că se pune în discuţie chiar o moţiune împotriva Cabinetului Cioloş, schimbarea prefecţilor fiind doar picătura care a umplut paharul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.