A intrat în linie dreaptă proiectul municipalităţii privind implementarea unui sistem electronic în şcoli pentru monitorizarea activităţii fiecărui elev, dar, per ansamblu, şi a dascălilor, a şcolilor generale şi liceelor giurgiuvene.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a anunţat, miercuri, în conferinţă de presă, că a avut, în aceeaşi zi, o întâlnire cu toţi managerii unităţilor şcolare din urbe şi că feedback-ul este unui pozitiv.

„Cel mai interesat de implementarea acestui sistem este, desigur, părintele. El va afla totul despre activitatea şcolară a copilului său, de la absenţe, note şi până la situaţii deosebite. Dar, de asemenea, catalogul electronic va duce şi la încurajarea competiţiilor între clase, între şcoli. În plus, dacă vom câştiga un punct procentual la promovabilitatea de la Bacalaureat, a meritat orice efort. De menţionat este că nu vorbim despre o cheltuială a municipalităţii, ci fondurile alocate se decontează din TVA”, a subliniat Barbu.

El a mai anunţat că, dacă iniţial se discuta despre cumpărarea unui laptop sau tabletă pentru fiecare clasă, reprezentanţii firmei care au câştigat licitaţia iau în calcul un asemenea aparat pentru fiecare profesor.

„Dacă e un bun comun, atunci nu se ocupă nimeni de el. Aşa, având fiecare tableta sau laptop-ul său va avea şi grijă de acesta”, a mai zis primarul Nicolae Barbu.

Încă nu a fost stabilit, deci, dacă vor fi cumpărate laptop-uri sau tablete, dar se pare că se va merge pe cea de-a doua variantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.