25 de tinere ce fac parte din Liga Tinerelor Social-Democrate(LTSD) Giurgiu s-au reunit, marţi, 16 februarie, la sediul PSD Giurgiu, într-o acţiune specială, având ca temă “Femeia la început de drum. Carieră vs. Familie!”

Despre eveniment am aflat mai multe prin intermediul unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii LTSD Giurgiu.ltsd 4

“Tineretul Social Democrat își ia în serios rolul său de deschizător de drumuri și tratează cu responsabilitate schimbarea clasei politice prin schimbarea mentalităților și practicilor partidelor politice.  În acest context, primul pas pe care îl face TSD este să redefinească care este rolul, locul și aportul femeilor într-un partid și pe scena politică în general.

În premieră pentru România, Liga Tinerelor Social Democrate, for care face parte din TSD, a organizat o dezbatere ce s-a desfăşurat simultan la București și în fiecare județ al țării, la aceeași zi și la aceeași oră, punând în discuție o temă provocatoare: “Femeia la început de drum. Carieră vs. Familie!”, este precizat în comunicat.

Liderul LTSD Giurgiu, Mirona Grigore, a spus că doreşte să promoveze egalitatea de şanse între barbaţi şi femei în organizaţia pe care o conduce. Dar şi că alături de colegii săi, îşi doreşte să dezbată şi să reuşească să găsească răspunsuri şi rezolvari concrete privitor la ceea ce înseamnă condiţia unei tinere în România, care se află la început de drum și se confruntă cu niște alegeri personale deosebit de grele, cel mai frecvent între carieră și familie.

“Se spune că este greu să ai atât carieră de success, cât şi o familie unită şi fericită. Totul din cauza faptului că acestea reprezintă două elemente esenţiale în viaţa unui om şi cer, la fel de mult timp şi energie. Aşadar, spre care dintre cele două elemente trebuie să se îndrepte resursele noastre? Este posibil să le impărţim ? Aceste sunt răspunsurile pe care trebuie să le descoperim. Oamenii sunt diferiţi iar fericirea poate avea un infinit de semnificaţii. Pentru a le dobândi pe amandouă este uneori un ideal.  Pe de alta parte, lipsa uneia dintre ele, carieră sau familie aduce cu sine un sentiment de neîmplinire”, a subliniat Mirona Grigore.

Liga Tinerelor Social Democrate (LTSD) este formată, în principal, din reprezentantele Tineretului Social Democrat (TSD), fiind însă deschisă și pentru tinerele neafiliate politic, dar care se regăsesc în principiile și ideile promovate de organizația respectivă, este menţionat în comunicat.

“Pe lângă creșterea numărului de membri, LTSD își propune formarea acestora, urmată de sprijinirea lor în domeniul și aria în care doresc să activeze. Vor fi tratate subiecte sociale și politice. Conștientizarea abordării de gen în aceste domenii reprezintă primul pas spre găsirea unor soluții sustenabile. Sprijinul concret oferit femeilor prin intermediul organizației constă în dezvoltarea personală și profesională, oferindu-le acestora posibilitatea de a participa la cursuri, acțiuni și proiecte”, mai transmit reprezentanţii LTSD Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.