La finalul săptămânii trecute, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Giurgiu au prezentat presei locale rezultatele activităţii pompierilor, desfăşurate anul trecut.

Astfel, în 2015, cei de la Inspecţia de Prevenire a ISU Giurgiu au efectuat 577 de controale din care 313 au fost la operatori economici iar 112 la instituţii publice.

S-a dispus oprirea funcţionării sau utilizării construcţiilor sau amenajărilor la 10 operatori economici, pentru încălcarea gravă a cerinţelor de securitate la incendiu.

Pe parcursul anului trecut, au fost date 129 de amenzi, dar au fost încasate doar 71.

Pompierii giurgiuveni au desfăşurat, în 2015, 207 acţiuni de informarea preventivă în şcoli, instituţii, operatori economici şi unităţi administrativ teritoriale.

De asemenea, cei de la ISU Giurgiu au intervenit, anul trecut, la 5.338 de situaţii de urgenţă, adică, în medie, 13 intervenţii pe zi. Vorbim despre 4.502 intervenţii SMURD şi 863 de incendii, descarcerări, inundaţii, intervenţii pentru protecţia populaţiei.

În 2015, au fost înregistrate 250 de incendii din care 173 de vegetaţie uscată. Cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor au fost folosirea focului deschis- 12%, instalaţii electrice defecte- 38% şi fumatul- 10%.

„În urma intervenţiilor, au fost salvate şi protejate bunuri în valoare de peste 17,7 milioane de lei. Pe timpul incendiilor au fost salvate 7 persoane iar în cazurile SMURD: 410 copii şi 3.998 de adulţi”, anunţă pompierii giurgiuveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.