Vă dau cuvântul meu de onoare că, pe de-o parte, a devenit amuzant! Pentru mine cel puţin, pentru că ştiu adevărul. Sau o fi ajuns amuzant, deoarece nu mai am timp să-mi pierd timpul cu urmărirea altora. Păcat că mi se întâmplă să dau peste.

Peste nişte aiureli de care, din păcate, mi-e şi jenă, oricât de amuzant ar fi! Îmi doresc să cred că şi lor. Nu de alta, dar vor să facă să pară că vorbele respective ar veni, ca o lecţie de deontologie aşa, de la colegi de breaslă mai experimentaţi, numa’ că ne fac de tot râsul. Pentru că nu vin de la colegi. N-au cum să ne fie colegi! Colegii nu „înjunghie” pe la spate şi-apoi se uită în ochii noştri, zâmbind, de parcă am fi în aceeaşi tabără. Aceea a celor care îşi văd de treaba lor! Şi numai lecţie de deontologie nu e asta!

Auziţi, de fapt, dacă mă gândesc bine, mai că-mi vine să mă simt onorată de înaltpreaatenţia mnealor… D-aia le întorc cumva serviciul, numai că reclamă nu le fac decât „mascată”, că aşa merită!

Aşadar, mă uit la aberaţiile lansate pe unele site-uri de către „galbenele” pixuri, cele mai pasionale, dedicate, cinstite până la Divinitate, cele mai deontoloage, frumoase şi deştepte… şi îmi imaginez că, dacă ar putea, Internetul ar vomita la fiecare „atingere” a evidentei lor ipocrizii ce explodează din cuvintele de care ele însele se cam jenează, clar!, că altfel s-ar semna. Şi le e şi frică, e ştiută treaba!

Mă uit la cum unii colegi umplu paginile site-urilor liberale cu chipurile şefilor lor, cu libidinoase şi ultramieroase laude- pe care cei de care vă luaţi voi, adică noi, nu le-au rostit nici public, nici personal, vreodată, şefilor, oricare ar fi fost ei. (Să nu mai vorbim de TV-uri, OK? Că io cred că nici Voiculescu n-are bafta altora…)hahaha

Şi mă uit cum, apoi, sper că nu aceiaşi, dar sigur apropiaţii prin alianţă îi critică pe cei care postează ştiri despre şefii lor. Ai celorlalţi, adicătelea. Cică îi sufocă presa PSD-istă pe cititori cu ce zice Niculae Bădălău, dar ce noroc cu presa liberală, că uite aşa le fac respiraţie gură la gură Dumitru Beianu şi Florian Nicolae bieţilor giurgiuveni! Sunteţi fantastici, pe cuvântul meu!

Pixu’ galben de pe anumite site-uri urlă că doar ai lor au dreptate, că ceilalţi sunt nişte mincinoşi! Pixu’ galben, în general, a decretat: doar ai lor au voie să facă ce doresc muşchii ăia de simpatici ce sunt! Orice ar face, se numeşte: … a lucrului bine făcut!

Totodată, pixu’ galben de pe unele site-uri se face că n-a auzit că Titi Goarnă vrea oraşul înapoi ca să fie continuate lucrările lui Iliescu( pe una dintre peniţe am corectat-o, când trimitea spre publicare materiale crunte, unele incredibil de agresive, la adresa fostului lor liberal Iliescu, în campania din 2012…).

Pixu’ galben, în general, se face că plouă tocmai acum când noul purtător de cuvânt al PNL este o doamnă respectabilă, dar care, tot pe Facebook, îl făcea praf pe Beianu, în 2012.

1

 

2 3 4 5 6

Cred că împăcarea n-a fost tocmai uşoară, dar sunt convinsă că acum îl susţineţi din tot sufletul.

Peniţele galbene freacă tastatura, toată ziua, pe Facebook şi pe site-uri, şi urlă că nu s-a deszăpezit oraşul, dar mai ales că presa PSD-istă minte. Numai că aceleaşi peniţe dibace, cu prietenii lor cu tot, nu-s în stare să-şi dea zăpada de pe treptele partidului, ale sediului firmelor, sau, dacă o dau, o aruncă în stradă şi cheamă televiziunea ca să filmeze cum nu a deszăpezit Barbu(şşşşt, că avem martori!)

Cică PNL-ul e strong, e unit, e frumos şi în creştere, cică mâncăm noi castane, dar le pleacă oameni valoroşi, în draci, vezi ultima întâmplare(Constatin Preda). Cică noi de ce scriem de ai lor? Băi, ce tupeu, auzi! Că doar ei au voie să scrie de cine vor muşchii lor de pixuri şi peniţe şi creioane colorate simpatice şi corecte, divine şi cele mai frumoase şi mai deştepte ce sunt.

Că, am auzit io, peste pixu’ galben s-a pogorât Duhul Sfânt şi i-a zis aşa: Râde ciob de oală spartă liniştit, frate! Sau vrabia mălai visează? Cum era?

Cătălina Sfetcu

P.S. Nu încercaţi să mă provocaţi pentru că altul nu mai scriu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.