Peste 20 de jandarmi vor asigura miercuri, 06 ianuarie a.c. măsurile de ordine publică în timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului, anunţă reprezentanţii Jandarmeriei Giurgiu.

Astfel, începând cu ora 08.00, jandarmii vor fi prezenţi la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” şi lua măsuri specifice astfel încât ceremonia de sfințire a apei să se desfășoare în condiții de siguranță.

„Având în vedere faptul că în fiecare an la slujbele religioase oficiate de Bobotează participă numeroşi credincioşi, la catedrală va fi instalat un dispozitiv din garduri de protecţie, astfel încât să se evite îmbulzeala şi tulburarea liniştii publice”, transmit cei de la Jandarmerie printr-un comunicat.

De asemenea, oamenii legii vor asigura măsurile de ordine şi pe timpul deplasării soborului de preoţi spre Canalul Sfântul Gheorghe şi oficierii slujbei de sfinţire a apelor.

În această misiune jandarmii sunt sprijiniți de efective din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, Direcției Poliției Locale și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu.

„Jandarmeria Giurgiu recomandă cetăţenilor care vor participa la slujba religioasă să manifeste calm, înţelegere, să adopte un comportament civilizat şi să aştepte cu răbdare împărţirea apei sfinţite, fără a produce dezordine.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde atenţie modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă observă persoane cu un comportament antisocial”, mai transmit jandarmii giurgiuveni.

Aşadar, mâine, giurgiuvenii sunt aşteptaţi să ia parte la manifestările dedicate zilei de Bobotează.

Acestea vor debuta la ora 09.00 cu Sfânta Liturghie, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”.

Apoi, de la 12.30, va avea loc deplasarea soborului de preoți și a enoriașilor la Canalul Sf. Gheorghe pe aleea pietonală „Mircea cel Bătrân”.

Între orele 13.00 şi 13.30, va avea loc sfințirea apei Dunării din Canalul Sfântul Gheorghe şi ulterior, aruncarea Crucii Sfințite în apa Dunării, recuperarea Crucii și returnarea ei Prea Sfințitului Episcop Ambrozie care va binecuvânta și premia câștigătorul, la Canalul Sfântul Gheorghe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.