Este greu de redat în cuvinte felul în care au primit-o pe Mariana Corbea, soţia primarului din Prundu,Cătălin Corbea, cei 13 tineri şi adulţi cu dizabilităţi de la Aşezământul din Singureni. Vorbim despre acel centru, al Fundaţiei „Sfânta Maria”, de care se îngrijeşte medicul Paul Marinescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Joi, 17 decembrie, Mariana Corbea le-a făcut o mare surpriză celor din Aşezământ. Le-a dus traiste cu covrigi, fructe şi dulciuri, dar, de asemenea, le-a dus un porc întreg pe care să-l pregătească doamnele bucătar pentru sărbători.

„Facem acest lucru de câţiva ani. De Crăciun, de 2 ani. În timpul anului le mai trimitem câte ceva. Ne face plăcere să facem acest gest, putem să-l facem şi chiar este o bucurie imensă pentru cei care sunt aici. Au fost foarte bucuroşi, nu mă aşteptam, eu anul trecut nu am fost aici, dar de-acum sigur o să vin cât de des pot”, a spus Mariana Corbea.

Rugată să transmită un mesaj pentru toţi cei care pot să facă asemenea gesturi, soţia primarului din Prundu a spus: „Am un mare respect pentru domnul Paul Marinescu pentru că are grijă de aşezământul acesta, de oamenii aceştia cu probleme de sănătate, şi ştiu că îşi cheltuieşte şi ultimul bănuţ ca să aibă grijă de ei. Sunt convinsă că sunt destui oameni care îşi permit şi vor să ajute, nu ştiu, o casă de copii, un azil de bătrâni, pe cei cu probleme de sănătate. Cei de aici au nevoie de multe lucruri, dar am observat că cel mai mult le lipsesc vizitele, au nevoie de  oameni aproape”.corbea 1 corbea 2 corbea 3

Aşa cum au remarcat cei care se ocupă de persoanele cu dizabilităţi din aşezământul de la Singureni, acestea au fost extrem de emoţionate. Au invitat-o pe Mariana Corbea să le vadă încăperile în care dorm sau îşi petrec timpul, au spus, atât cât au putut, colinde şi poezii de sezon. Deşi unii sunt trecuţi de 30 de ani, copii încă în suflet şi în minte, au cerut, modeşti, lui Moş Crăciun doar jucării iar Marianei Corbea şi celor care au însoţit-o, să vină mai des pe la ei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.