Pe pagina lor de Facebook, reprezentanţii Organizaţiei Judeţene a Pensionarilor Social-Democraţi au postat un mesaj dur, după declaraţia făcută de ministrul de Finanţe, Anca Paliu, cu privire la îngheţarea salariului mediu brut. „Salariul minim nu creşte. În Brazilia, India, săracii lucrează şi pe 2 lei”.

Declaraţia, evident, a creat furori în mediul online, şi iată ce au postat pensionarii OPSD Giurgiu pe pagina lor de Facebook.

„Ministresa de la Finanţe, Paliu de Păleşte de 2 lei!

România este, de 8 ani, membru UE şi, în acest scop, a acceptat să îi fie distrusă economia, să adopte o legislaţie impusă de Bruxelles şi să renunţe în mare măsură la suveranitatea naţională. Şi vine acum doamna ministru, care a fost ani buni un funcţionar al UE, şi ne spune că trebuie să ne comparăm cu ţări din lumea a III-a, nu cu ţări din Uniunea din care facem parte!

Tehnocrata de la Finanţe din guvernul neoliberal Dacial Jullien Cioloş vrea ca românii să aibă salarii mici ca în India sau China pentru că acolo „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe 2 lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme”.

În schimb, România este obligată să mărească la fiecare 6 luni preţul la gaze şi la energie electrică pentru „a se alinia la preţurile europene”. Oare aşa ne-am înţeles, să ne alinimie la preţuri cu UE şi la salarii cu Brazilia şi India?!

Ruşine! Se vede că decizia politică, singura care are forţa de a angaja responsabilităţi, aţi pus-o în buzunarul unde se află portofelul dumneavoastră de tehnocraţi. Ce nu le spuneţi oamenilor este faptul arhicunoscut şi apreciat, acela că românii constituie cea mai calificată forţă de muncă din UE, că românii au crescut PIB-ul ţărilor UE prin creativitatea şi inteligenţa lor, apreciată financiar în ţara lor, România, la 2 lei.

Logica marii finanţe pe care o reprezintă ministresa de la Finanţe este simplă: munciţi pentru noi pe bani puţini, ca să ne iasă profitul cât mai mare.

Normal, când o pereche de pantofi sport e făcută în India sau Vietnam cu un 1 euro, cu tot cu materiale, şi e vândută pe 40 de euroi, să nu vrei să-i dai sclavului un salariu ceva mai răsărit. Trebuie ţinut în mizerie ca nu cumva să ridice capul!

Şi ce putem să înţelegem din acest fapt este că „tehnocraţii” nu au pic de înţelegere pentru masa de români care produc plus valoare, oriunde ar munci ei! Menţionăm că salariul minim ar fi crescut din 1 ianuarie de la 1.050 la 1.200 de lei, aşa cum promisese vechiul guvern de „comunişti”.

Mai mult de atât, doamna Paliu ne Păleşte şi ne oferă şi argumente în această privinţă, arătându-ne că cetăţenii din ţările BRICS(Brazilia şi India) au salarii mult mai mici decât noi şi, cu toate acestea, muncesc din greu şi nu fac nazuri. Bravos raţiune, halal guvern!

A venit guvernul de „dreapta” al FMI/CE ca să ne arate calea spre „prosperitate”: bani cât mai puţini pentru oameni, profit maxim pentru angajator- care este, de când s-a distrus tot în economia noastră, Multinaţionala/Corporaţia, angajatorul, de fapt, al slugii de la Finanţe.

Aşa că situaţia prezentă este următoarea: 2 lei am vrut, 2 lei avem! Şi mai avem „tinerii frumoşi şi liberi!”.

1 COMENTARIU

  1. Așa descoperire tehnocrată după numele acesteia „PALIU”. Ăștia ne conduc acum după vocea străzii „Homeless”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.