Toată lumea vrea Puterea-n lumea asta! E un truism şi îmi cer iertare, dar e greu să te abţii. Şi cum Puterea asta înseamnă, desigur, inclusiv funcţii în administraţie, la nivel local, bătălia, la Giurgiu, a început devreme. Mult prea devreme şi e „prea bătălie”, însă agresivă de-o singură parte, mai spre… dreapta, aşa.

Că PNL încearcă o reorganizare, o rearanjare a sa ca să se poată repoziţiona pe scena politică, foarte bine, baftă lor! Dar prea „misterioase” sunt „căile” domnilor.

Menţionam, zilele trecute, de faimosul decalog al PNL, făcut, probabil, de ochii lumii- având în vedere că flexibilitatea-i anunţată poate chiar anula oricând, orice din ce scrie acolo. Şi, astfel, candidaţi cu probleme ce, conform decalogului, n-ar trebui tolerate, ar putea, relaxaţi, să revină, să rămână sau să ajungă în funcţii.

Presa centrală a notat chiar că s-ar încerca, astfel, eliminarea greilor pedelişti din PNL. S-ar putea să-i supraestimeze. Şi-apoi, greu de crezut că nu vor sări oamenii din teritoriu pentru cei mari, dar şi pentru ei înşişi, acuzaţi sau cercetaţi. Greu de crezut că vor fi eliminaţi oameni pe care s-au bazat până acum, în toate bătăliile, din toate punctele de vedere, şi că vor aduce în locul lor pe unii de care n-a auzit nimeni vreodată. Şi de unde îi luaţi pe ceilalţi ca să vă reîntregiţi echipa?

Să fim serioşi: una-i Cioloş, alta-i Gorghiu.

Nici la Giurgiu, decalogul nu-i coafează prea tare pe unii, dar e atât de hilară exprimarea cu flexibilitatea-i, încât nici nu prea mai merită comentat. Deocamdată.

Rămânând la PNL, în ansamblul său, este partidul care se vrea singur sus, la Putere, în toate funcţiile, la Preşedinţie(au obţinut-o), Guvern, Parlament. Însă, la cum demonstrează că se pricep să se reorganizeze, cum ar putea fi bine pentru o ţară întreagă, în atare condiţii?

La Giurgiu, din nou, epurările sunt în floare. Cei excluşi sunt acuzaţi că fraternizează cu dujmanu’ politic, chiar dacă asta ar putea însemna o colaborare administrativă. Niet, nu e voie! Nu „fraternizăm”, nu colaborăm! D-aia ne şi merge aşa. Că doar alianţe politice ştiu să facă pentru a ajunge sus şi-apoi găsesc tot felul de motive ca să „divorţeze”. Vezi DA şi USL.

Treaba lor pe cine dau afară, dar iată că unii pleacă singuri şi nu sunt tocmai silenţioşi. Fost vicepreşedinte al PNL Giurgiu Ion Mateescu a făcut „dezvăluiri” despre situaţia din PNL pentru colegii de la Ştiri Giurgiu(www.stirigiurgiu.ro).

Mateescu este cunoscut ca un politician discret. Mai degrabă este un om al administraţiei. El le-a declarat jurnaliştilor, printre altele, că, în opinia sa, în partid acum problemele n-ar fi „corect puse”.

„Nu se discută de atragerea de noi membri în partid, nu se discută de acțiuni, la ședințe(…). Sunt profund mâhnit de poziția adoptată de cei doi co-președinți ai PNL Giurgiu de a exclude din partid un președinte de Consiliu Județean, indiferent de numele acestuia! Când am văzut cum se pun problemele în BPJ mi-am dat demisia pe loc”, a declarat el pentru www.stirigiurgiu.ro

Tot Mateescu a spus şi că de situaţia actuală ar fi nemulţumiţi şi unii primari. El s-a plâns şi de presupusele preocupări „prioritare” ale conducerii faţă de probleme ce nu ar avea legătură cu partidul, ci cu vendetta personală, mai degrabă. Mateescu le-a mai spus colegilor jurnalişti că va prezenta la nivel central situaţia de la Giurgiu. Succes, cât mai aveţi timp…

Aşadar, uitându-ne(se întâmplă şi în alte judeţe) la modul acesta de a acţiona, de a reacţiona, de a organiza, de a declara, ne întrebăm pe bună dreptate: în ce mod ar reuşi liberalii, la nivel de Guvern, de Parlament, să facă minuni? Cum, când în acest mod, „flexibil” pentru ei înşişi, tratează chestii mai „mărunte”, la nivel local?

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.