Cabinetul parlamentar al fostului social-democrat, actualmente membru PNL cu „liberalismul în sânge”, Florian Nicolae, într-o oarecare zi, înainte de prezentarea rezultatelor sondajului PNL.

La masă… toţi. Bă, da’ toţi! (Uitaţi-vă bine la ei pen’ că vor fi seri în care vă veţi întreba ce-or mai face, săracii, de ce nu mai sunt ei acolo?). Linişte şi uşoare bătăi cu buricele degetelor în masă. Unuia, săracu’, i-a venit să dea şi din picior, dar i-a fost frică să nu rămână fără glezne. Că aşa a auzit el că a zis coşeful Ştefan. Faci joc de glezne, a? Te-ai ars, frăţică, te-a lăsat fără ele.

Bun. Florian Nicolae îşi drege glasul şi spune tare, declamativ:

-Măi, copii, ştiţi că eu vreau să fiu primar…

Aplauze îndelungi, furtunoase! Lacrimi, îmbrăţişări, emoţii.

-Da, da, da! Şi meritaţi, sunteţi cel mai frumos, cel mai deştept, cel mai bun, cel mai primar, pentru că consens şi poduri peste Dunăre şi locuri de muncă…

Florian Nicolae îi face semn discret- una peste ceafă- să tacă doamnei care a îndrăznit să exagereze puţin.

-Măi, copii. Avem rezultatele sondajului?

-Avem!

-Cum stau?

-În picioare.

-Nu acum, mă, în general…

-Cu afacerile?

-În sondaj!

-L-aţi luat pe Stănişteanu, trăiascăăăă! Sunteţi cel mai bun, cel mai deştept, cel mai… La notorietate barem, din 100%, dumneavoastră aveţi 81,2%! Uraaaa!

Aplauze furtunoase, îndelungi, pupături, îmbrăţişări, şampanie, lacrimi, speranţe.

-Păi, el cât are din 100%?

-41,2 procente, dar nu se pune, nu vă îngrijoraţi. Şi Barbu, din 100%, are tot vreo 80 şi ceva %. A, cunoscută e şi doamna Liliana Ciobanu…

-Ea cât are?

-Din 100%, da?

-Normal!

-Păi, tot vreo 80% , să trăiţi, că „sută la sută” asta este cuprinzătoare, e mare, doar e o sută. Când zici %, totu-i relativ, pe bune, aşa a zis Einstein.

-Dar presa nu se prinde?

-Cine? PSD-iştii ăia? N-au ei treabă cu sutele…

-Mă, mă, voi mă păcăliţi, mă linguşiţi.

-Nu, şefu, cel mai frumos, cel mai deştept…

-Mă, cât credeţi că mă periaţi aşa, ei? Eu ştiu adevărul. ADEVĂRUL e ASTA: Mă, voi aţi fost cu sondaju’ şi pe la bulgari! Hoţomanilor, pe mine m-au ales şi bulgarii, pupa-i-ar Floricel pe ei, că d-aia vreau, mă, să le fac pod către noi, să vină aici, că din oraşul ăsta, eu şi numai eu fac din el Las Vegas! Două poduri la Giurgiu, ce două, trei facem, unul de la mine de acasă până la ei! Lăsaţi bulgarii să vină la mine! Pentru că, dacă nu ies primar cu 250,(7)* în perioadă, ca să crape inima-n Barbu, dărâm Podul Prieteniei cum sparg io cărămizile cu karata. Ha-Ia!

Semnat 100 %

Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

 

1 COMENTARIU

  1. Un jurnalist fără carisma. Pupincuristii primarului Barbone. Frica de victorie. Halal material !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.