În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, managerul SJU Giurgiu, Elena Dinu, a anunţat, luni, 16 noiembrie, câteva dintre măsurile pe care le are în vedere, în perioada următoare.

Astfel, ea a spus că, indiferent de eventualele critici ulterioare, va închide secţiile atunci când nu sunt ore de vizită. „Am mers incognito prin secţii şi nu aveam loc, noi, medicii, de aparţinători. Ne dădeam la o parte ca să treacă ei, n-aveau loc de noi… În acest sens, am solicitat şi am obţinut de la CJ fonduri pentru a implementa un sistem de intrare pe bază de cartelă”, a subliniat Elena Dinu.

Tot ea a spus că se va trece urgent la remedierea tuturor problemelor ce ţin de siguranţa în caz de incendii. „Sigur, urmare a ceea ce s-a întâmplat în Colectiv, dar nu numai, vom trece la remedierea deficienţelor constatate la capitolul PSI. Am solicitat fonduri de la judeţ inclusiv pe această temă”, a zis ea.

Elena Dinu a anunţat, totodată, că a cerut amânarea acreditării pentru cel puţin câteva luni. „Nu, nu consider că spitalul era pregătit pentru acreditare”, a subliniat Dinu.

Întrebată ce se poate face cu privire la atitudinea unora dintre cadrele medicale faţă de pacienţi, Elena Dinu a declarat: „Am solicitat Ordinului asistenţilor medicali să le comunice acestora că nu voi avea clemenţă faţă de persoanele care sunt reclamate. De asemenea, le-am recomandat să facă nişte cursuri speciale cu privire la atitudinea faţă de bolnav. Să ştiţi că foarte puţin de plâng de atitudinea medicilor, mai degrabă faţă de cea a asistentelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.