Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu alături de câteva zeci de gardieni au ajuns la audieri, fiind făcute cercetări de procurorii bucureşteni, în cazuri de infracţiuni de înşelăciune tip “accidentul” sau “flanco” de către deţinuţi.

Reprezentanţii Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare(SNLP) Giurgiu au transmis joi, 5 noiembrie, un comunicat de presă, cu precizări pe această temă.

„Un număr de 36 de lucrători au fost chemaţi pentru audieri la Secția 25 Poliție București, în calitate de suspect sub acuzația de abuz în serviciu. Precizăm că nu s-a pus în mișcare acțiunea penală iar acuzațiile nu vizează fapte de corupție, ci doar neîndeplinirea exemplară a sarcinilor de serviciu în opinia anchetatorilor. Menționăm faptul că specificul muncii ne expune la astfel de situații iar deficitul de personal, de echipamente și dotări, coroborat cu numărul de deținuți și regimul de detenție (închis și maximă siguranță) nu sunt decât factori de risc.

Apreciem că, în acest moment, în Penitenciarul Giurgiu se lucrează cu 60% din necesarul de personal iar anumite dotări obligatorii și necesare sunt neprioritare pentru decidenți preferându-se presiunea pe munca personalului. Condițiile în care lucrează angajații din Penitenciarul Giurgiu sunt inacceptabile iar dezinteresul factorilor de răspundere produce o nemulțumire generală”, este precizat în comunicat.

Tot reprezentanţii SNLP Giurgiu spun că organizaţia sindicală menţionată descurajează orice act de corupție,  însă „nu acceptă ca munca membrilor săi și a colegilor din instituție să fie pătată prin lipsa de reacție a factorilor de răspundere din sistem sau interesul unei părți din mass-media pentru senzațional”, precizează liderul sindical Şerban Oprică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.