Masura 41.322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” a fost implementata deAsociatia GAL Centrul pentru Devzoltare Rurala Giurgiuin 9 localitati din judet, care fac parte din GAL si care au aplicat pentru diferite proiecte: Malu, Vedea, Izvoarele, Gogosari, Calugareni, Stoenesti, Putineiu, Schitu si Singureni. De la achizitia de utilaje necesare pentru bunul mers al comunitatii, pana la renovarea si dotarea Caminelor Culturale, infiintarea si construirea de gradinite, locuri de joaca sau terenuri de sport, primariile s-au implicat si au accesat fonduri nerambursabile in valori cuprinde intre 30.000 de euro, pana la 200.000 de euro pentru fiecare proiect.

Proiecte selectate si finantate pe Masura 41.322 au ca obiectiv cresterea calitatii vietii in mediul rural, dar si dotarea autoritatilor locale cu utilaje specifice pentru interventii in cazurile in care comunitatea se afla in situatii neprevazute. Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu  a sprijinit si indrumat beneficiarii sa obtina sprijinul financiar nerambursabil, pentru implementarea proiectelor, astfel:

Comuna VEDEA – achizitia unui buldoexcavator multifunctional pentru dotarea SVSU

Tema proiectului pe care autoritatea locala din comuna Vedea, judetul Giurgiu l-a depus pentru achizitionarea unui buldoexcavator multifunctional a fost fundamentata de necesitatea dotarii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta  din localitate. Serviciul respectiv este infiintat, insa este dotat necorespunzator, din lipsa acuta a fondurilor la bugetul local. Cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu, acest proiect a devenit o realitate, iar imbunatatirea infrastructurii de baza (accesul la serviciile de baza: rutiera, apa si canalizare, sociala) este esentiala si poate asigura un nivel de trai decent, se poate creste gradul de confort material si psihologic, dar aduce si beneficii economice, sociale si de mediu, considerabile.

Beneficiarul direct al achizitiei este Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta infiintat la Primaria Vedea, in subordinea careia se afla acest utilaj care a fost achizitionat.

Utilajul achizitionat este absolut necesar si util pentru folosirea in caz de situatii de urgenta – inundatii si inzapeziri. Achizitionarea buldoexcavatorului multifunctional a fost o operatiune relevanta fata de obiectivul specific al programului de finantare, deoarece si-a propus intarirea capacitatii autoritatii publice locale din comuna Vedea de a gestiona eficient serviciile publice din subordinea sa, prin continuarea procesului de modernizare.

In urma analizei situatiei existente la nivelul comunei Vedea, judetul Giurgiu si a fenomenelor care au avut loc in trecut, s-au stabilit si obiectivele care trebuiesc atinse dupa achizitionarea buldoexcavatorului multifunctional: limitarea propagarii inundatiilor si baltirii apei pe proprietati si pe caile de acces prin indiguiri, sapari de santuri si decolmatari; cresterea vitezei de reactie a autoritatii publice locale in zonele care se confrunta cu probleme; accesul facil in situatiile de inzapezire, pe timpul bnefavorabil – ceea vce inseamna maio putine cazuri de locuitori inzapeziti sau cazuri in care ambulantele nu pot ajunge la bolnavi.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu pentru implementarea acestui proiect a fost de 84.727 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.