Masura 41.322 – „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” a fost implementata de Asociatia GAL Centrul pentru Devzoltare Rurala Giurgiu in 9 localitati din judet, care fac parte din GAL si care au aplicat pentru diferite proiecte:

Malu, Vedea, Izvoarele, Gogosari, Calugareni, Stoenesti, Putineiu, Schitu si Singureni. De la achizitia de utilaje necesare pentru bunul mers al comunitatii, pana la renovarea si dotarea Caminelor Culturale, infiintarea si construirea de gradinite, locuri de joaca sau terenuri de sport, primariile s-au implicat si au accesat fonduri nerambursabile in valori cuprinde intre 30.000 de euro, pana la 200.000 de euro pentru fiecare proiect.

Proiecte selectate si finantate pe Masura 41.322 au ca obiectiv cresterea calitatii vietii in mediul rural, dar si dotarea autoritatilor locale cu utilaje specifice pentru interventii in cazurile in care comunitatea se afla in situatii neprevazute. Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu  a sprijinit si indrumat beneficiarii sa obtina sprijinul financiar nerambursabil, pentru implementarea proiectelor, astfel:

  1. Comuna SINGURENI– dotare cu un buldoexcavator pentru servicii publice

Scopul principal al proiectului este acela a se derula investitii in comuna Singureni, judetul Giurgiu, prin serviciul de administrare al domeniului public si privat, serviciu infiintat la nivelul primariei din localitate. Se vor putea efectua astfel, lucrari de intretinere a drumurilor comunale, de intretinere aq parcurilor si a celorlalte spatii publice ale localitatii.Buldoexcavator-533x400

Buldoexcavatorul achizitionat are in componenta si utilaje pentru servicii multiple: cupa incarcator multifunctionala; brat excavator telescopic; cupa excavator 600 mm; cupa trapez. Echipamentele vor fi utilizate in desfasurarea activitatii de intretinere drumuri comunale, parcuri si spatii publice si private de pe teritoriul administrativ al comunei Singureni, judetul Giurgiu.

Obiectivele proiectului sunt imbunatatirea accesului la serviciile publice de baza pentru populatia rurala.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu pentru implementarea acestui proiect a fost de 67.629 euro.

  1. Comuna MALU– dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta cu un utilaj multifunctional

In cadrul proiectului s-a propus achizitionarea unui utilaj multifunctional pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) MALU, care sa asigure interventia rapida si calitativa in toate situatiile de risc care pot sa apara pe teritoriul administrativ al comunei. Cu ajutorul utilajului achizitionat se pot rezolva rapid si eficient  diferite situatii aparute: incendii, inundatii, efectul ploilor torentiale, baltiri sau efectele vanturilor puternice. De asemenea, cu aceasta dotare se vor diminua considerabil pagubele inregistrate anual de lipsa acestui echipament in gospodarii sau pe terenurile cultivate si se intareste increderea cetatenilor in administratia locala.miniexcavator-533x400

Dezvoltarea Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) MALU, prin dotarea cu acest miniexcavator va permite o abordare strategica a rezolvarii problemelor aparute in teritoriul administrat de Primaria din localitate.

Sprijinul nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 31.489 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.