Fără patimă, aşa cum mă ştiţi, şi complet detaşat. În acest mod am observat situaţia din PNL Giurgiu, mai cu seamă după cele mai recente schimbări- notate în fel şi chip de colegi, în funcţie de experienţă, apropieri şi, nu în ultimul rând, de vendetta personală.

Recunosc faptul că tind cumva să-i dau dreptate unei publicaţii ce notează ceva de genul ăsta: le este dată prea mare importanţă deciziilor luate de conducerea PNL Giurgiu şi sunt comentate excesiv. Da, pare că le este dată, într-adevăr, o importanţă nejustificată. Dar la fel de firesc este că, din unghiul presei, din punct de vedere al imaginii şi-aşa şifonate a organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu, unele decizii sunt demne de toată critica.

Am o precizare la adresa concluziei subtile a materialului respectiv, mă îndoiesc sincer de faptul că presa neapropiată PNL notează ce notează fix de „frica schimbărilor” în partidul menţionat. Nu mai ştiu cine a zis: când duşmanul (politic) greşeşte, nu-l opri, lasă-l!

Astfel, aţi aflat deja, mai mulţi membri ai Biroului Politic Judeţean(BPJ) al PNL au fost maziliţi de către conducerea centrală, la propunerea copreşedinţilor Beianu şi Ştefan.

Motivele invocate sunt, în umila mea opinie, absolut copilăreşti şi cred că acest lucru m-a deranjat întotdeauna: sfidarea cruntă a inteligenţei celor cărora politicienii se adresează. Adicătelea, i-au dat afară pentru că n-ar fi fost eficienţi în activitatea partidului şi n-au plătit cotizaţia. Pe bune? Orice, orice altceva puteaţi invoca, serios!

Uite, de exemplu, Marian Măroiu, Elena Dinu, Alin Guţu chiar nu cred că merită atâtea lacrimi, fiind numiţi vechi şi devotaţi PNL-işti. Ştim toţi că au venit de la alte partide, direct pe cai mari, şi le-au făcut în ciudă liberalilor veritabili(apropo, unde i-aţi ascuns?). În fine, ce au făcut sus-numiţii şi ce nu pentru liberalism e exclusiv treaba PNL-ului să decidă şi nu ei fac subiectul acestei opinii.

Ci mazilirea lui Noruţ Stănişteanu, contracandidatul lui Florian Nicolae la o „candidatură” mică pentru scaunul cel mai înalt din Primăria Giurgiu.

(N-ar fi rău ca şahul să fie obligatoriu la şcoală)

Îmi vine să şi râd. Nu, fără supărare, chiar îmi vine. Pentru că îmi amintesc inclusiv cum au strigat liberalii, zilele trecute, că, vai, Dragnea a rămas singurul candidat(ceilalţi s-au retras, n-au fost maziliţi), că nu acceptă competiţie. Că să vezi, ce glumă!, iese pe locul II în alegerile la care a participat doar el, că… ce comunişti, că dacă venim noi, liberalii, cu democraţia-n mână, să vedeţi ce ţară scoatem din România.

Am înţeles, o fi Stănişteanu pretenul duşmanului Mustăţea, dar… dacă ştiaţi ce urmează, înseamnă că v-aţi asumat!

Aşadar, doar la PNL e voie cu disciplină de partid ce trebuie respectată la literă, doar la PNL se numeşte democraţie, la alţii e dictatură. Deci, doar la PNL e voie cu un singur candidat, fără sondaje etc., la alţii e dictatură. Aşadar, doar la PNL e voie cu pixuri galbene, mânuite din diverse sedii… La alţii e „ipocrizie”, „necredibilă scriitură” ş.a.m.d.

Nu, serios?

Cătălina Sfetcu

 

2 COMENTARII

  1. Respect punctul dvs de vedere, dar persoanele mentionate (excluse), absolut toti, indiferent de vechime, au depus in acesti ani, in fostele campanii electorale, efort considerabil pentru PNL. Nu cred ca poate cineva sa spuna despre oricine ca ”a jucat la doua capete”. Ceea ce, in conceptia actualului presedinte numit, beianu, nu a contat…de fapt ceea ce a contat a fost doar interesul personal, meschin si josnic de a inlocui unele persoane cu altele…care apropos, sunt unii, mai recent veniti din alte partide si ”numiti pe cai mari” fara nici-un fel de activitate politica sau efort financiar de vreun alt fel!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.