Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu  a sprijinit si indrumat opt beneficiari care au aplicat investitii pe Masura 41.312 – sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi, pentru a-si dezvolta si diversifica serviciile pentru locuitorii din mediul rural.

Va prezentam cele opt proiecte care au fost implementate cu sprijinul si sub indrumarea Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu:

  1. SC AQUA TRADING IMPEX SRL – comuna Calugareni, judetul Giurgiu a dezvoltat cel mai interesant proiect: „Infiintare salon de infrumusetare”. Si nu este vorba despre un salon oarecare ci despre achizitionarea de aparatura la standarde inalte in ceea ce priveste intretinerea corporala, tratamente cosmetice, tratamente postoperatorii de recuperare, tratamente de regenerare sau eliminarea efectelor operatiilor, coafor, cabinet de manichiura si pedichiura, etc.AQUA-2-650x244 AQUA-650x380

SC Aqua Trading Impex SRL a implementat proiectul intr-o cladire asupra careia are drept de folosinta prin contract de comodat dintr-un cunoscut complex din Calugareni, iar investitia are drept scop dezvoltarea zonei prin crearea de noi locuri de munca dar, in acelasi timp satisface si cererea de pe piata regionala prin prestarea de servicii specializate si la standarde inalte pentru populatia din localitatile din zona (Giurgiu si Bucuresti).

Ajutorul public nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu pentru implementarea acestui proiect este de 90.000 de euro.

  1. PALALAU-ALEXANDRU ADORIANA-CATALINA (I.I.)– Cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu, investitorul a achizitionat un buldoexcavator cu ajutorul caruia a reusit sa creeze si sa diversifice serviciile de amenajare/pregatire a terenului – servicii adresate beneficiarilor din mediul rural. Buldoexcavatorul achizitionat este un utilaj specific lucrarilor de demolare si pregatire a terenului.ADORIANA-650x306

Investitia a fost necesara intrucat intreprinderea are nevoie de competitivitate pe piata , ceea ce se traduce prin reducerea decalajului rezultat din lipsa investitiilor de acest gen. Aceasta investitie, propusa prin proiect, asigura dotarea partiala a bazei tehnice si materiale a intreprinderii si permite intrarea pe piata a serviciilor cu un cost redus, generat de achizitia acestui utilaj nou si modern, cu un randament net superior si cu costuri reduse de intretinere si exploatare.

Ajutorul public nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 58.090 euro.

  1. TURTUREA BEBE ADRIAN (PFA)– Comuna Schitu, sat Vlasin, judetul Giurgiu. Cu ajutorului sprijinului oferit de Asociatia GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu, Persoana Fizica Autorizata Turturea Bebe Adrian a reusit sa achizitioneze utilaje agricole pentru prestari servicii, astfel: combina de recoltat cereale si header pentru recoltat porumb. Este o investitie FEADR care s-a realizat pentru a le oferi servicii locuitorilor din mediul rural – sat Vlasin si localitatile limitrofe.TURTUREA-650x279

Obiectivele proiectului sunt urmatoarele:

  • crearea de locuri de munca in spatiul rural;
  • incurajarea initiativelor de afaceri promovate de tineri sub 40 de ani;
  • crearea de microintreprinderi in mediul rural;
  • crearea si diversificarea serviciilor oferite populatiei din spatiul rural, prestate de catre microintreprinderi.

Ajutorul public nerambursabil obtinut cu ajutorul Asociatiei GAL Centrul pentru Dezvoltare Rurala Giurgiu a fost de 99.995 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.