Sute de oameni au fost invitaţi la o petrecere dată în cinstea vârstnicilor, ştiut fiind faptul că pe 1 octombrie este celebrată Ziua Persoanelor de Vârsta a III-a. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 3 octombrie, la Cantina de Ajutor Social, şi a fost organizat de Clubul Pensionarilor Giurgiuveni condus de Florea Cornea.

Într-o atmosferă plăcută, cu momente artistice susţinute de artişti ai Centrului Local „Ion Vinea”, pensionarii giurgiuveni au servit cea mai bună mâncare, au dansat, au socializat, dar au ascultat şi mesajele transmise de către invitaţii speciali.

Printre personalităţile care le-au fost alături în zi de sărbătoare, s-au aflat senatorul PSD, liderul organizaţiei judeţene a formaţiunii menţionate, Niculae Bădălău, prefectul de Giurgiu, Nina-Carmen Crişu, primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Alexandru Vladu, preşedintele Consiliului Local al Seniorilor- Victor Boiangiu, preşedintele pensionarilor social-democraţi din Giurgiu- Dan Cristescu, dar şi tinerii Marian Mina- director DRDP Bucureşti, Răzvan Cuc- directorul Zonei Libere Giurgiu sau Cătălin Lupu, din partea UNPR.

 

„Am deplină încredere că liderii social-democrați ne vor fi în continuare alături, iar noi, pensionarii, nu vom mai trăi cu grija zilei de mâine. Totodată, mulțumirile se îndreaptă către dl. senator Bădălău, care ne-a sprijinit mereu, și către Primăria și Consiliul Local Giurgiu, dar mulțumesc totodată și „lupilor tineri” care ne sunt alături. Numai urări de bine, sănătate și La Mulți Ani!”, le-a transmis pensionarilor, Florea Cornea.

Senatorul Niculae Barbu le-a transmis vârstnicilor: „Sunt onorat să mă aflu, astăzi, la acest eveniment. Vin în faţa dumneavoastră spunându-vă că promisiunile de acum un an, acum doi ani, s-au îndeplinit. Am reuşit să mărim pensiile, dar, de asemenea, Guvernul a redus, nu doar CAS, dar şi TVA la alimente iar acest lucru se simte în buzunarele oamenilor. Vă mai promit, acum, un lucru, Guvernul actual va fi întotdeauna aproape de oameni. Acest lucru s-a văzut deja. Este extrem de important ca durata de viaţă, în România, să crească iar pentru acest lucru este nevoie de măsuri bune, sustenabile. Noi, PSD, în continuare vom avea grijă de oamenii în vârstă şi vrem ca şi copiii, tinerii să înveţe să-i cinstească pe vârstnici, oameni cu maturitate, experienţă şi înţelepciune”.

La rândul său, prefectul Nina Carmen Crişu a spus: „Vă urez din suflet La Mulţi Ani, să vă dea Dumnezeu sănătate şi să rămâneţi mult timp lângă noi. Avem nevoie de dumneavoastră, de înţelepciunea dumneavoastră şi sperăm să reuşim să îmbinăm puterea tinerilor şi experienţa dumneavoastră de viaţă. Să vă trăiască şi copiii şi nepoţii!”.

„Noi mereu ne-am bazat pe sprijinul dumneavoastră, mereu aţi fost alături de noi, aţi oferit totul şi aţi cerut puţin. Ştim că ne vom baza, în continuare, pe maturitatea şi experienţa dumneavoastră şi, la rândul nostru sperăm să ne ridicăm la aşteptările dumneavoastră”, a transmis şi primarul Nicolae Barbu, invitându-i, totodată, pe vârstnici să meargă, începând de luni, 5 octombrie, la Clubul Pensionarilor, ce va fi inaugurat în ziua menţionată. Clubul va funcţiona în fostul Punct Termic 35, de la pasarelă.

Victor Boiangiu a avut un mesaj scurt, dar cuprinzător: „Înţelegerea, dragostea şi respectul faţă de oameni sunt criteriile PSD. Personal vă doresc sănătate multă şi vă mulţumesc pentru că existaţi”

Înainte de discursuri, însă, toţi cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Cristache Căciulan, fostul preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Giurgiu, care a plecat dintre noi, pe 22 septembrie.

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.