Recunosc că, din motive obiective, nu am putut participa la conferinţa de presă de la Mihăileşti, în această după-amiază, întâlnire organizată de grăbiţii liberali giurgiuveni. Mi-a părut rău, pe alocuri.

(Primaru’ n-a fost, eh, dar doar ideea c-o făcură la Mihăileşti ar fi trebuit să-i sperie pe adversari)

Totuşi, am avut posibilitatea să studiez fragmente sănătoase dintr-un eveniment care i-a cam scos din sărite pe majoritatea colegilor din presă. Şi pe bună dreptate! În plus, vorbim despre colegi care sunt sătui să le tot spună bucureştenii bogaţi cât de săraci suntem!

La Mihăileşti dă’ Giurgiu organizară, aşadar, PNL-iştii o „ditamai” întrunirea pe teme de agricultură…

Da ‘cu cine? În primele rânduri: foşti PDL-işti şi PPDD-işti(ce căuta domnul Florian Velicu acolo, s-a rătăcit?!) pur-sânge!

În fine, declaraţiile complete ale celor de la prezidiu(Florian Nicolae era acolo, da, Stănişteanu nu, sîc!-era în sală) le veţi urmări la televiziunile aferente.

Însă, nu pot să nu remarc excelenta întrebare a unui coleg, prea puţin impresionat de „statistica” lansată de doamna Andreea Paul (Vass) (invitat de onoare) cu privire la faptul că giurgiuvenii nu prea au speranţă de viaţă. De fapt, a spus ea, suntem pe loc secund, după Satu Mare, la acest capitol. Şi, întreabă colegul meu isteţ, fac rezumat, nu citez: păi, cum naiba se întâmplă aşa pen’ că avuserăm conducerea PNL de două mandate la Consiliul Judeţean şi… câte? 4 la Primărie- Lucian Iliescu?

Să nu ne spuneţi că e vina actualului primar pentru toate belelele, că aşa de tâmpiţi chiar nu suntem!

Cât s-a înroşit madam Andreea, n-are sens să relatez, că a schimbat subiectul, e clar. Dar cel mai mişto, să mă ierte colegii că le-o iau înainte, cel mai mişto e răspunsul ei la o întrebare a unui alt coleg, care sună cam aşa:

-Ce proiecte să acceseze tinerii care n-au luat Bac-ul?

Probabil neatentă sau complet sinceră, doamna Vass vorbeşte despre una dintre asistentele ei care a rupt gura târgului, cultivând varză kale!

Vai, doamnă, avem o revelaţie! Când tinerii noştri sunt întrebaţi:

-Ce i(e)ş(t)i, mă’, tu, la final de liceu? El va spune: Liberalii spun: sunt o mare varză!

 

Cătălina Sfetcu

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.