Într-adevăr, sunt binevenite măsurile luate pentru ca tinerii (giurgiuveni) să se pună cu burta pe carte şi să nu se mai petreacă dezastrul la Bacalaureatul din ultimii ani, cu care, din păcate, parcă ne-am obişnuit.

Totuşi, măsurile respective, „aplicate” în anumite… locuri, cu, probabil, dascăli afiliaţi politic, parcă nu sună deloc a bună intenţie lipsită de orice interes electoral. Şi asta nu e în regulă.

În ultima conferinţă de presă, noul copreşedinte al TNL Giurgiu, Adrian Simionescu(foto jos), a anunţat că, din noiembrie, tinerii giurgiuveni, elevi de liceu, sunt aşteptaţi, atenţie!, la sediul partidului, filiala municipală, vis-a-vis de „Maiorescu”.DSC_0367

Aceasta, pentru a lua acolo lecţii în diverse materii pe care la şcoală sau acasă n-au timp(ori chef) să le studieze singurei ori cu sprijinul dascălilor care sunt plătiţi să facă treabă bună.

 „Ne propunem să aducem în lumină cadre didactice merituoase!”, a spus Simionescu.

Punem pariu că nu veţi apela la vreun dascăl care, deşi foarte bun în ceea ce face, are alte afinităţi politice decât PNL? Şi atunci, cum sună asta?

Apoi, meditaţiile vor fi susţinute la sediul PNL muncipal. Cu pereţii tapetaţi cu… sigla partidului. Iar cei care vin la meditaţii( prea puţini din clasele a IX-a şi a X-a, punem pariu?, ci mai degrabă aceia din clasele terminale, în prag de 18 ani) n-or să rămână cu sigla-n cap? De ce n-aţi ales o sală de clasă, la orice unitate de învăţământ, dacă scopul iniţiativei este strict acela de a-i face pe tineri să fie mai buni?

Şi acum( n-am fost de acord cu meditaţiile vreodată), n-ar trebui să găsim soluţii pentru a-i face pe tineri să fie atenţi în clasă, acasă, să le fie drag să înveţe, dar şi pe dascăli să nu-i mai cheme… la meditaţii?

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.