Primul-ministru a vorbit, astăzi, despre „provocarea” preşedintelui Klaus Iohannis în ceea ce priveşte un pact pe trei an în care ar trebui rezolvate problemele din educaţie.

„M-a bucurat faptul că domnul preşedinte Iohannis, în sfârşit, a ajuns în România reală, cea în care, într-adevăr, sunt foarte multe probleme. Împreună cu Guvernul putem să ajutăm, domnia sa ştie pentru că a fost primar şi a şi zis, de altfel, că efectiv locaţiile şcolilor sunt ale primăriilor. Cred că mai ştie, tocmai pentru că a fost primar, că în 2010 Guvernul, cu Predoiu ăsta de azi, le-a tăiat la primari cotele defalcate de TVA şi n-au mai avut bani să întreţină şcolile. De asemenea, cred că ştie şi eu sunt de părere că oricâte problemele sunt cu şcolile administate de primari, oricum e mai bine decât să fie administrate de minister la Bucureşti„, a declarat premierul, întrebat fiind de jurnalişti cum comentează „provocarea” lui Iohannis.

Tot Victor Ponta a menţionat că Guvernul se ocupă de plata salariilor profesorilor şi că, în ceea ce priveşte programa şcolară este nevoie de o dezbatere foarte serioasă legată de materiile pe care trebuie să le studieze elevii.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, luni, că aproximativ 4.000 de şcoli, adică una din cinci clădiri, nu au autorizaţie sanitară la început de an şcolar, iar acest lucru este o „ruşine naţională”, el lansând o „provocare” Guvernului de a avea un plan pentru modernizarea unităţilor de învăţământ.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.