Da, Noruţ Stănişteanu se bagă(peste Florian Nicolae) spre Primărie!

Nu că era musai să consfinţească treaba asta în vreo conferinţă de presă, dar e ceva că s-au străduit să pară, în faţa jurnaliştilor locali, că treaba e una firească şi „sănătoasă” pentru PNL Giurgiu. Numai că, din ce au arătat fără să-şi dea seama, azi, e clar că în echipa cu pricina numai veselie, prietenie şi fair-play nu sunt.

Florian Nicolae a făcut un pas uriaş în cariera sa politică plecând de la PSD. (Iertaţi-mi clişeul!) Uriaş nu înseamnă neapărat bun. Probabil că nici rău. Însă, cu siguranţă, în momentul în care l-a făcut, ca o compensaţie a riscului aferent, cei care l-au ademenit ar fi trebuit să-i ofere stabilitate.

Deşi a spus, la conferinţa de presă de azi, că nu ţine neapărat să ocupe funcţia de primar, este ştiut de toată lumea că îşi doreşte acest lucru. Mult. Şi poate chiar exclusiv din motivele expuse de domnia sa. Contează prea puţin în acest moment. Aşa că, stabilitatea, în acest caz, se referea, logic, la candidatura sa. Adică, fără sondaje, cercetări, competiţie internă în PNL etc. Altfel, putea rămâne, foarte bine, la PSD… sau să se declare independent.

Şi-a durat senzaţia asta de stabilitate fix câteva săptămâni. Până când Stănişteanu s-a gândit să-i asculte pe prietenii care i-au spus, citez: „să fie cineva şi dintre noi în competiţie!”. Aoleu! Florian Nicolae s-a înroşit tot, la auzul perlei. Sau poate că a zis-o intenţionat. N-ar fi fost singura săgeată otrăvită de acolo.

Înainte să mai zic din ce i-a zis, voalat, subtil, Stănişteanu noului său coleg de partid, precizez că Nicolae a fost foarte scurt cu privire la intrarea primului în cursă. A salutat decizia acestuia şi s-a limitat la a spune că, dacă va fi altul mai bun, îl va susţine.

Ei bine, Noruţ Stănişteanu n-a fost scurt deloc, nici pe departe aşa delicat şi cuminte, disciplinat ca al său proaspăt coleg. Stănişteanu şi-a făcut chiar campanie, fără rezerve, pe faţă şi pe spate şi la stânga şi la dreapta. A spus chiar că el este convins că va ieşi câştigător. Adică, Floricele, te susţin, da’ să ştii că eu câştig. A citit chiar un sms în care un fost prefect de la Galaţi îi spunea că “ceea ce nu ştie Stănişteanu despre administraţie nici nu are importanţă” sau ceva asemănător. Să mai spun şi că a declarat că el nu este adeptul “ajutoarelor umanitare”, că un primar trebuie să-I ajute pe oameni, să creeze premisele pentru ca ei să nu ajungă în situaţia de a cere? Ăsta a fost apogeul, momentul când ni s-a făcut nouă jenă…, mă gândesc ce-o fi fost în sufletele celor doi copreşedinţi.

(Beianu a mai încercat să o scoată cumva la liman, însă Gheorghe Ştefan, de la un anumit punct, nici nu s-a mai obosit să se bage. Şedea “liniştit”, la locul lui. Şi bine-a făcut!)

L-am şi întrebat pe Florian Nicolae, acum fără stabilitatea pe care şi-a dorit-o mereu, dacă nu cumva regretă că a plecat din PSD(mai ales că şi acolo va fi un sondaj de opinie cu privire la candidatul pentru Primăria Giurgiu). Să ştiţi că nu a spus NU. A spus doar că este onorat că face parte din PNL, că nu va mai pleca la alt partid şi nici independent nu va fi…

Ghinion, domnule Florian Nicolae, pur ghinion.

 

Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.