Aceasta, ca urmare a amendamentului propus de Viorica Dăncilă și adoptat de Parlamentul European.

Femeile care activează în mediul academic și științific vor primi un sprijin în dezvoltarea carierei din partea Parlamentului European: legislativul european a adoptat azi propunerea eurodeputatei PSD Viorica Dăncilă potrivit căreia angajatorii ce promovează femeile din domeniile menționate mai sus vor fi recompensați.

Am propus acest amendament pentru a încuraja angajatorii să susțină activ dezvoltarea carierelor femeilor din mediul academic şi științific, o categorie profesională foarte valoroasă, dar mai puțin sprijinită prin programe europene. Genul nu este sub nicio formă un criteriu al competenței în activitatea academică sau științifică, dar din păcate, adesea, reprezintă un criteriu al reușitei, ceea ce este profund incorect.

De aceea cred că femeile bine pregătite și performante din aceste domenii merită atenția noastră specială și încurajarea Parlamentului European să-și dovedească abilitățile. Sper ca acest premiu să fie un imbold pentru angajatori și, în special, pentru autoritățile publice de a recunoaște performanța dincolo de gen”, susține Viorica Dăncilă, membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen (FEMM).

Raportul referitor la carierele femeilor din mediul științific și universitar reiterează faptul că egalitatea de gen este unul dintre principiile fundamentale pe care se întemeiază UE şi atrage atenția că trebuie eliminate toate formele de discriminare directă sau indirectă a femeilor ce activează în aceste domenii.

Astfel, Viorica Dăncilă, lider al europarlamentarilor PSD, a propus „ca Parlamentul să instituie premiul <<Femeile și știința în Europa>>, care ar putea fi acordat angajatorilor (întreprinderi, instituții și autorități) ce promovează în mod exemplar femeile din mediul academic şi științific, sprijină femeile care ocupă posturi de conducere și aplică remunerarea egală”.

Liderul eurodeputaților PSD a stabilit poziția Grupului S&D privind inițiativa legislativă referitoare la carierele femeilor în mediul științific și universitar, iar raportul său a fost adoptat miercuri în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.