Metoda cu stimularea economiei, scăderea de taxe și restructurarea‪ ‎ANAF funcționează! Sunt 250 milioane de euro în plus pentru buget, ceea ce înseamnă că avem banii necesari pentru tot ce ne-am angajat pe partea de ‪Sănătate‪Educație, proiecte europene și de dezvoltare locală, a scris premierul Victor Ponta, în urmă cu câteva momente pe pagina sa de Facebook.

De altfel, ieri, primul-ministru al României declara că restructurarea și modernizarea ANAF va continua, astfel încât să se ajungă cu rambursarea TVA la 15 zile

„Am discutat cu ministrul de Finanțe și cu președintele ANAF, în colaborare cu partenerii noștri internaționali, FMI, Comisia Europeană, Banca Mondială, și vreau să mergem mai departe pe zona de restructurare și de modernizare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, în așa fel încât, dacă am ajuns de la rambursarea TVA de la 180 de zile, acum media este 45 de zile, însă prin măsurile pe care le discutăm în continuare și prin restructurarea ANAF-ului rambursarea TVA se va face în maxim 15 zile”, a precizat premierul, la Palatul Victoria, scriu jurnaliştii Agerpres.

Ponta a adăugat că, de asemenea, ANAF își formează acum un Departament special pentru Executări Silite.

„Deci nu vorbesc de hotărârile penale. Aia e o altă discuție și aceea e Agenția care a trecut deja de Parlament, este la Senat, dacă nu mă înșel, și care se va afla la Ministerul Justiției. Vorbim de executările silite pentru creanțele fiscale”, a afirmat premierul.

Ponta a menționat că „s-a extins spațiul privat virtual”.

„Practic, orice contribuabil persoană fizică are posibilitatea, și încercăm să promovăm acest lucru, de a-și accesa online propriile obligații”, a mai spus șeful Guvernului.

(Agerpres)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.