Premierul României a postat, în urmă cu puţin timp, pe pagina sa de Facebook, două mesaje ce cuprind informaţii proaspete cu privire la evoluţia afacerilor din comerţ şi servicii- conform ultimelor date INS.

Astfel, primul mesaj al lui Victor Ponta începe cu îndemnul acestuia de a începe ziua cu o veste bună! “Afacerile din comerț și servicii sunt pe un trend ascendent, potrivit INS – o perioadă foarte bună în special pentru industria auto!”, scrie premierul ataşând un link către un articol detaliat pe această temă.

Potrivit materialului respectiv, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primul semestru cu 7,8% ca serie brută faţă de perioada similară a anului trecut şi cu 8,4% ca serie ajustată, iar volumul afacerilor pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a urcat cu 4,1%, serie brută.

Apoi, Victor Ponta a postat un nou mesaj pe pagina sa de Facebook.

“Altă veste bună! Potrivit datelor INS, față de luna mai 2015, ‪‎exporturile din luna iunie 2015 au crescut cu 6,3% (total de 4767,0 milioane euro). Pentru întreg semestrul I din acest an, creșterea exporturilor este de 5,9% – cu grupa mașinilor și echipamentelor de transport având o pondere de 44,6% din totalul exporturilor!”, a mai scris premierul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.