În perioada zilelor caniculare, din cauza temperaturilor ambientale foarte ridicate(peste 35 de grade Celsius), pot interveni modificări esenţiale privind caracteristicile calitative ale produselor alimentare, iar acest lucru poate afecta sănătatea consumatorilor.

În acest sens, reprezentanţii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Giurgiu vor desfăşura o serie de controale la agenţii economici, dar au şi sfaturi pentru cumpărători.

Astfel, consumatorii trebuie:

-să verifice cu atenţie caracteristicile produselor(miros, culoare, aspect) şi să refuze produsele ce prezintă caracteristici de alterare(aspect mâzguit, miros de acru, aspect spongios de început de fermentare, consistenţă moale etc.)

-Să achiziţioneze doar apele, sucurile şi diversele alte băuturi care sunt depozitate corespunzător, astfel încât acestea să nu fie expuse sub acţiunea directă a razelor soarelui.

-Să acorde o atenţie deosebită modului de prezentare a ambalajului. În cazul în care acesta este bombat, prezintă deformări sau este rupt, înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranţă pentru consumator.

Verificaţi dacă este respectată temperatura la care este depozitat sau expus spre vânzare produsul alimentar. Să nu cumpăraţi alimente din locuri neautorizate ce nu asigură condiţii optme de depozitare, expunere şi comercializare şi verificaţi cu atenţie data durabilităţii minimale, data limită de consum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.