Nu i-a menţionat numele, dar evident că nici nu era nevoie, însă a criticat declaraţiile “doamnei deputat” făcute pe o reţea de socializare şi a prezentat date statistice, în “apărarea sa”. Nicolae Barbu a vorbit despre câţi pensionari şi şomeri sunt în municipiu, raportat la numărul angajaţilor, marţi, 7 iulie, într-o conferinţă de presă.

El a pornit de la unele declaraţii făcute de “doamna deputat”, potrivit cărora Giurgiu ar fi un oraş exclusiv al pensionarilor şi şomerilor, în care “nimeni nu munceşte, nimeni nu face nimic”, a spus Barbu că a scris “doamna deputat”.

“Sunt 16.500 de pensionari. Ştim acest lucru, deoarece am cerut o statistică pentru că, foarte curând, vor fi carduri pe mijloacele de transport în comun. În iulie 2014, erau peste 18.100 de salariaţi. Aşteptăm acum statistica pentru anul acesta. Avem 10.000 de elevi şi copii, plus persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora- 1.500. Sunt şi alte câteva sute de studenţi şi angajaţi care nu lucrează aici, rezultă un total undeva la 47.000 de oameni. Potrivit datelor de la Direcţia de Taxe şi Impozite, sunt 51.000 de plătitori de taxă de habitat, adică, în medie, cam aceasta mai este populaţia. Rezultă doar circa 4.000 de şomeri, din care 1.300 sunt înregistraţi. Scria doamna deputat, acolo, că nu poate concepe o viaţă doar cu un salariu minim, dar dacă şi-ar da exemplul personal ar fi cel mai bine. Din darul de a comenta orice, fără a se pricepe, sau poate că ce apare acolo nu e scris numai de dumneaei, ajunge să vorbească despre lucruri pe care nu le cunoaşte. Dar, mai grav este să vii să spui că nu e corect un lucru când tu, la tine la firmă, tocmai asta faci… Şi mă opresc aici”, a declarat Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.