Situaţie nemaiîntâlnită, vineri, 3 iulie, la Consiliul Municipal. În afară de Ionel Dinu şi viceprimarul Alexandru Vladu, niciun alt consilier local nu a participat la şedinţa extraordinară ce avea ca singur punct reorganizarea Poliţiei Locale.

Nimeni, iată, nu a dorit să-şi asume responsabilitatea privind cel mai fierbinte subiect local al momentului, chiar dacă Autoritatea Naţională a Funcţionarilor Publici şi-a dat avizul pentru reorganizarea respectivă.

„Nu am idee de ce nu au venit, este decizia dumnealor. Conform legii, a trebuit să convocăm extraordinara, având avizul ANFP, şi, în plus, aceasta este o problemă urgentă. Că au fost motive politice, personale, nu ştiu, nu este în atribuţia noastră să aflăm de ce nu au venit. Acest punct va fi repus, oricum, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din luna iulie”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

El a reamintit faptul că, potrivit legii, ar trebui să mai rămână 70 de salariaţi la Poliţia Locală, din 90 câţi sunt în prezent. „Şi cei de la sindicat(Pro Lex, n.r.) ne dau dreptate şi căutăm soluţii pentru cei care vor fi disponibilizaţi pentru a-i angaja în altă parte”, a mai declarat primarul.

Nicolae Barbu a spus că, dacă nu vor vota proiectul privind reorganizarea Poliţiei Locale, consilierii îşi vor asuma întreaga răspundere asupra acestui fapt şi nu cei din Executivul Primăriei.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.