Dacă în urmă cu trei ani, la demararea proiectului USL se admitea de cele două forțe ale coaliției că PNL a dezvoltat împreună cu PSD acest proiect pentru a lupta împotriva regimului Basescu, și implicit împotriva Guvernului Ungureanu, care nu era altceva decât o prelungire a Guvernului Boc, în prezent, același PNL, vopsit în straie PD-L-iste îl susține pe Ungureanu la șefia SIE.

Dacă în urmă cu trei ani, PNL afirma despre Guvernul Ungureanu că „reprezintă incompetența, corupția și lipsa de dialog”, exprimându-și totodată hotărârea, „fără ezitări sau jumătăți de măsură să se împotrivească” guvernării MRU, iată că, astăzi, același PNL îl laudă și îl primește cu brațele deschise, în susține și îl felicită fără pic de rușine pe același MRU.

Și iată că, acum, după 3 ani, temerile lui Crin Antonescu se adeveresc…. „Mă tem domnule prim-ministru, nu atât de dumneavoastră personal, cât de capacitatea sistemului în care trăim de a vă regenera. De capacitatea sistemului de a produce la infinit ungureni.  Pentru că ei, ungurenii, nu sunt aşa cum încercaţi să pretindeţi: o nouă generaţie în politică. Generaţia premianţilor care erau în comitetul central al UTC, generaţia premianţilor care erau chemaţi să fie puşi şefi la SIE, generaţia premianţilor care primeau telefon la început. Sunt premianţi care nu au fost unde aţi fost, sunt în generaţie cu dumneavoastră. Generaţia nu este o serie nouă de maşinuţe cu un cip în plus”, susţinea în 2012 Crin Antonescu… și din păcate PNL-ul este factorul cheie care a ajutat la îndeplinirea acestor temeri… alături de președintele Iohannis.

Iată cum, astăzi, PNL revine asupra deciziei de acum 3 ani…și își trădează propria ideologie, susținând PD-L-ul, bășiștii și ungurenii. În aceast context, poziția Partidului Social Democrat rămâne fermă : anti-băsiști, anti-ungureni și alții asemenea…

Nu putem să nu ne întrebăm însă: cum își vor privi PNL-iștii alegătorii în ochi de azi înainte? Cu siguranță că astăzi, deși a repurtat o victorie aparentă cu numirea lui MRU la SIE, PNL a pierdut enorm pe scena politică.

Și ca să încheiem cu vorbele lui Victor Ponta: „CINE SUNT TRADATORII? CINE A MINTIT IN 2012? CINE SUNT CEI CARE AU FOST ALESI PARLAMENTARI SPUNAND CA LUPTA IMPOTRIVA LUI MRU SI A OAMENILOR LUI BASESCU?”

Oare și la Giurgiu sunt trădători?!

 

N.C.R

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.