Cel puţin acest lucru şi-l doresc autorităţile locale care, în acest sens, alături de Zona Liberă şi de o companie austriacă Industrie-Logistik Linz, vor să amenajeze, cu fonduri europene, o hală trimodală de transport mărfuri. Este un proiect ce se situează pe locul V în ţară în ceea ce priveşte valoarea investiţiei.

Prima parte a proiectului, aceea privind documentaţiile tehnico-economice, a fost finalizată, iar acest lucru a fost anunţat joi, 25 iunie, într-o conferinţă de presă, susţinută la Primăria Giurgiu.

„Ştiind seriozitatea partenerilor sunt ferm convins că, în câţiva ani, proiectul are un termen de finalizare de 36 de luni, după finalizarea acestuia, Giurgiu va fi un loc atractiv pentru investitori, iar comunitatea se va bucura de efectele acestui lucru. Activitatea portuară va reînvia şi se va dezvolta”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

La rândul său, directorul companiei menţionate, Ralph Gallob, a descris paşii ce vor fi urmaţi, imediat ce va fi semnat contractul de finanţare a proiectului pentru amenajarea hălii tri-modale.

„Ulterior, vom fi în măsură să punem în legătură terminalul Linz cu Portul Giurgiu pentru că noi folosim, practic, întreaga cale navigabilă. De ce am ales Giurgiu pentru a dezvolta o asemenea investiţie? Pentru că noi considerăm că este un punct cheie, având în vedere şi apropierea de Bulgaria”, a spus Gallob.

A luat cuvântul şi directorul Zonei Libere Giurgiu, Răzvan Cuc. „Acest proiect este unul bun, consider eu, nu doar pentru municipiul şi judeţul Giurgiu, ci poate fi considerat motiv de mândrie naţională, fiind pe locul V, în toată ţara, ca amploare. Mă bucur că am depăşit partea scriptică, acum putem trece la cea practică. Aceasta, pentru a veni în sprijinul firmelor din Zona Liberă prin îmbunătăţirea infrastructurii portuare şi a celei rutiere, totodată. Acest proiect a mai demonstrat că eficienţa accesării de fonduri europene se datorează unei echipe unite”, a precizat el.

Astfel, prin intermediul părţii a doua a proiectului european, va fi construită o hală trimodală, cu posibilitate de transport mărfuri pe căile rutieră, feroviară şi fluvială.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.