Sunt deosebit de talentaţi, în special la dansuri populare, şi, tocmai de aceea, la orice competiţie au participat, au luat premiul cel mare. S-a întâmplat, recent, şi în Italia, unde tinerii, elevi ai Şcolii Generale nr. 6 din municipiul Giurgiu, au fost premiaţi chiar de preşedintele ţării respective.

În urmă cu câteva săptămâni, scriam că ai noştri dansatori au solicitat oficial sprijin pentru a putea participa la alte două mari competiţii de gen, una în Antalya iar alta la Praga.

Ei chiar au confecţionat o urnă cu care au mers la mai multe instituţii pentru a colecta câţiva bănuţi de la cei care au dorit să îi ajute. Marele ajutor, însă, a venit de la doi tineri giurgiuveni, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti, Marian Mina, respectiv directorul general al Zonei Libere Giurgiu, Răzvan Cuc. Cei doi au asigurat întreaga sumă de care era nevoie pentru înscrierea la competiţiile menţionate, fiind vorba despre peste 500 de euro.

„Urmează ca autorităţile locale, în baza unui proiect de hotărâre ce va fi întocmit, să aloce sumele necesare pentru transportul dansatorilor şi, sperăm noi, poate şi pentru costume”, a spus joi, 18 iunie, în conferinţă de presă, Răzvan Cuc._DSC0212

„Consider că merită întreaga noastră atenţie copiii şi tinerii talentaţi care ne reprezintă cu cinste oriunde merg, în ţară sau peste hotare, la orice fel de competiţie. Mă bucur că, prin gestul nostru, le-am adus zâmbetul pe buze şi le doresc succes la cele două concursuri!”, ne-a declarat şi directorul DRDP Bucureşti, Marian Mina._DSC0092

Evident, în primul rând gestul celor doi, dar şi al tuturor celor care i-au ajutat, a adus bucurie mare în sufletele tinerilor noştri dansatori talentaţi.

„Suntem extrem de mulţumiţi pentru acest ajutor şi vorbesc în numele părinţilor şi copiilor. În această dimineaţă, proiectul depus la Consiliul Local a trecut de comisia juridică, sperăm să fie aprobat şi în plen. Am obţine suma necesară transportului. Ne bucură enorm faptul că am găsit sprijin, sunt semne foarte bune. Iată că cineva se uită şi către şcoală, către un act cultural. Noi, la rândul nostru, peste tot unde am fost, am mers cu steaguri şi cu pliante despre Giurgiu, ca să-l facem cunoscut”, ne-a spus directorul Şcolii Nr. 6, Florescu Toma.

Copiii vor merge în august la concursul din Antalya şi la cel din Praga, în noiembrie.

Pe de altă parte, se putea şi mai bine, dar poate că nu-i prea târziu. Într-o şedinţă a Consiliului Judeţean, preşedintele Vasile Mustăţea le promitea celor din Ansamblul „Românaşul”, public, cu ei de faţă, că-i va premia pentru rezultatul obţinut în Italia, odată cu olimpicii giurgiuveni. Din păcate, nu s-a ţinut de cuvânt. Cu siguranţă nu banii contau, ci gestul în sine. Copiii sunt foarte sensibili la promisiuni neîmplinite.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here