„Victor Ponta nu trebuie să își dea demisia pentru a-și demonstra abia apoi nevinovăția. Trebuie menținută o separare clară a celor două planuri – guvernarea, majoritatea, lucrurile politice, pe de o parte – și subiectul juridic, pe de altă parte. Liberalii amestecă Justiția cu politicul, ceea ce e cât se poate de periculos pentru democrație.

Premierul Victor Ponta a prezentat astăzi o parte din probele care îi dovedesc nevinovăția în fața acuzațiilor din ultimele zile. Dovezi care, dacă i s-ar fi cerut înainte să fie pus sub învinuire, ar fi împiedicat evoluția ulterioară a situației. Prim-ministrul a explicat foarte clar că procurorii nu i-au dat ocazia să își prezinte punctul de vedere, înainte să se ceară demisia sa.

Evenimentele din ultimele zile ne arată nevoia de a avea o discuție mai largă despre democrație și drepturi cetățenești. Pentru că nimănui nu ar trebui să i se întample lucruri iremediabile înainte să se poată apăra. Exemple precum situația în care se află premierul Ponta, cazul Rarinca, dar și altele care nu s-au aflat în vizorul public, arată că o astfel de discuție este necesară. Altfel, ne îndreptăm spre o situație în care justiția și politicul se amestecă periculos.

Mihai Sturzu,

Preşedinte TSD

(preluare www.psd.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here