Au trecut 3 ani de când acest eveniment, devenit tradiţie în judeţul nostru, nu a mai fost organizat, dar iată că, vineri, 5 iunie, cei de la Poşta Română Giurgiu, cu sprijinul autorităţilor şi al unor sponsori, au reuşit să-i readucă la start pe angajaţii instituţiei.

La Marşul Factorilor Poştali au participat 17 femei şi 18 bărbaţi. Sunt oameni care activează fie de 5-6 ani sau de 30 ori 43 de ani în cadrul Poştei Române. Şi-au dedicat viaţa acestei meserii nu tocmai uşoare, dar ei spun că le place pentru că sunt în legătură cu oamenii, s-au obişnuit să meargă mult pe jos şi, de asemenea, capriciile vremii nu i-au oprit niciodată.

„Această competiţie tradiţională se vrea a fi ca o recunoaştere a muncii factorilor poştali, în semn de respect pentru efortul fizic, ei merg kilometri întregi, zilnic, indiferent de vreme, de ploaie, căldură, ninsoare, gheaţă. Ei îşi fac datoria”, a spus directorul Poştei Giurgiu, Florin Rădoi._DSC0287

La evenimentul de vineri, au fost invitaţi să le adreseze mesajele lor şi reprezentanţii autorităţilor locale, primarul Nicolae Barbu, parlamentarii Niculae Bădălău(senator) şi Florian Nicolae(deputat), dar şi prefectul de Giurgiu, Lavinia Crişu.

„Un judeţ înseamnă, în fapt, oameni, munca lor. Faptul că vă este apreciată munca este un lucru nemaipomenit, cu atât mai mult cu cât dumneavoastră sunteţi printre cei mai oropsiţi, să zicem, dintre lucrători. Aceasta, întrucât sunteţi pe teren indiferent de condiţii, de dotări”, le-a spus prefectul Crişu.

„Vă urez succes şi vreau să vă mulţumesc pentru profesionalismul de care daţi dovadă în siguranţa corespondenţei poştale!”, le-a spus şi deputatul PSD Florian Nicolae._DSC0298

„Vă mulţumesc şi vă felicit, în numele locuitorilor municipiului Giurgiu, pentru întreaga activitate, pentru modul exemplar de a vă îndeplini sarcinile de serviciu”, le-a transmis primarul Nicolae Barbu.

„Vă mulţumesc şi eu pentru activitate. Ştiu că nu este o meserie uşoară şi ştiu, de asemenea, că a fost o perioadă destul de grea pentru dumneavoastră, dar sunt convins că a trecut şi că va fi bine. Mulţumim organizatorilor pentru invitaţie, dar trebuie să mărturisesc faptul că nu am înţeles niciodată de ce alegeţi să sărbătoriţi tot prin mers, prin efort fizic”, a spus, desigur glumind pe final, senatorul Niculae Bădălău._DSC0307_DSC0300 _DSC0296

Câştigătorii au luat premii în bani, fiind vorba despre 500 de lei pentru locul I, 400 lei locul II şi 300 de lei, locul III. De asemenea, au fost premiaţi şi cel mai tânăr cât şi cel mai bătrân poştaş.

Invitaţii speciali au primit diplome pe care stă scris „Pentru cel mai bun prieten al poştaşilor”, dar şi câte o medalie.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.