Premierul României, Victor Ponta, a sosit, joi, 4 iunie, în Portul Giurgiu, pentru o întâlnire privată cu vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, dar şi cu preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev.

Primul-ministru i-a aşteptat pe motonava militară Mureş pe cei doi oficiali care au participat, la Ruse, la o întâlnire cu cetăţenii pe tema cooperării româno-bulgare. După sosirea celor doi, motonava a plecat într-o călătorie pe Dunăre, ce a durat mai bine de două ore.

Deşi, iniţial, a spus că nu dă nicio declaraţie, premierul Victor Ponta a acceptat să stea de vorbă puţin, fiind aflat în întârziere, cu jurnaliştii care au rămas până la finalul activităţii.

„Avem prieteni şi vecini extraordinari, pe bulgari şi împreună, alături de Comisia Europeană, vrem să arătăm că suntem membri foarte serioşi ai Uniunii Europene”, a spus Victor Ponta.

Vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans se va afla, mâine, la București pentru întâlniri cu președintele României, Klaus Iohannis, cu ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, cu membri ai comisiilor reunite pentru afaceri europene din Parlamentul României, precum și cu reprezentanți din organisme judiciare și organizații pentru a discuta despre Mecanismul de cooperare și verificare (MCV) prin care Comisia Europeană urmărește și susține lupta împotriva corupției și consolidarea independenței justiției în România.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.