Alocaţia pentru copii, Codul Silvic, bonurile fiscale pentru bacşiş sunt câteva dintre temele abordate de preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, într-o recentă conferinţă de presă.

„Ştiţi foarte bine că deputaţii PSD au votat în unanimitate şi acesta este un lucru bun pentru că, totuşi, indiferent de efortul bugetar, copiii vor avea o alocaţie dublă. Aşteptăm promulgarea de către preşedintele Iohannis. Şi premierul Victor Ponta a făcut clar declaraţii că un Guvern bun găseşte soluţii şi pentru acest efort financiar”, a spus senatorul social-democrat.

Legat de Codul Silvic, aprobat, de asemenea, recent, Niculae Bădălău a afirmat: „A fost aprobat cu toată opoziţia PNL-ului. Premierul a făcut o declaraţie potrivit căreia venim şi cu o altă lege, pe o anumită perioadă, pentru interzicerea exportului de lemn brut. Cred că este un lucru bun. Nimeni nu mai vrea să rămânem fără pădurile ţării, dar unii se opun, iar răul continuă. Atunci, probabil, prin interzicerea acestui export, care nu îşi presupune să afecteze o firmă sau alta, ne propunem să salvăm ceea ce a rămas din fondul forestier al ţării”.

Interesantă este opinia senatorului PSD şi în ceea ce priveşte „Legea Bacşişului”. El a declarat că au fost mai multe propuneri. „Legea spune că orice venit trebuie impozitat. E un lucru normal şi nu puteam uita inclusiv de partea aceea- a bacşişului, menţionată în rapoarte ale Curţii de Conturi şi ale altor organe de control. În ţări precum Marea Britanie sau Franţa, fiecare serviciu public de alimentaţie de genul acesta îşi pune o cotă, de 2%, de exemplu, care este trecută pe nota de plată, fiind achitată odată cu preţul pentru serviciul prestat. Se întâmplă la coafor, taximetre, restaurante. La noi nu s-a vrut aşa. Ci, unii specialişti de la Finanţe au cerut bonuri iar acest lucru a complicat lucrurile. S-a ajuns şi la penibilităţi, să existe bonuri de  0,5 bani. Acum, măsura s-a anulat pentru găsirea de către Finanţe a unei soluţii viabile”, a subliniat Bădălău.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.