Demisia fostului vicepremier şi din funcţia politică pe care o ocupa în cadrul PSD a constituit un subiect al conferinţei de presă susţinute de lideri ai social-democraţilor giurgiuveni.

Şeful PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, totodată secretar general adjunct la nivel central, a spus că, în opinia sa, Liviu Dragnea este de neînlocuit. El a răspuns astfel unei întrebări legate de o eventuală preluare a funcţiei deţinute de Dragnea. „Preşedintele executiv este ales de Congres şi noi nu avem congres aşa de repede, am stabilit să-l organizăm undeva în toamnă. Nu cred că partidul va avea vrun hop că n-are preşedinte executiv. Cred că postul îl vom lăsa vacant, Liviu Dragnea se va ocupa, în continuare, de organizarea formaţiunii iar eu îl voi ajuta cu tot ce pot”, a spus Bădălău.

Liderul PSD Giurgiu a precizat şi că Liviu Dragnea ar fi singurul din PSD şi nu numai cu o experienţă atât de mare legat de judeţe, din punct de vedere administrativ, cât şi politic.

„Are o experienţă şi ca ministru. A organizat două sau trei tipuri de alegeri până acum, nu? Deci, e extrem de greu ca cineva să-l înlocuiască pe Dragnea. Astea au fost şi frământările noastre. Dincolo de faptul că am fost alături de el ca prieteni şi colegi, a existat şi o frământare majoră legat de organizarea partidului”, a mai spus senatorul Bădălău.

În plus, el a declarat şi că, în opinia sa, prin decizia instanţei în cazul Dragnea, PSD alături de milioanele de români care au mers la Referendumul privind demiterea lui Băsescu ar fi fost pedepsiţi. „Pentru că am avut cu toţii curajul de a arăta ţării că aveam un preşedinte care a încălcat Constituţia. A îndemna oamenii să iasă la vot este un drept civic. Nu comentăm decizia Instanţei, dar e greu acum să ne gândim la o modificare a legii electorale în acest sens!”, a subliniat Niculae Bădălău.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.