Din ce în ce mai puţini. De exemplu, anul acesta, până în prezent, numărul cererilor pentru bilete a scăzut cu 1.000 faţă de 2014, am aflat de la directorul Casei Judeţene de Pensii(CJP) Giurgiu.

Marin Dumitru spune că, până acum, judeţului Giurgiu i-au fost distribuite circa 2.500 de bilete pentru tratamente în staţiunile balneare. Cereri au făcut, însă, 2.200 de oameni.

Acum, se pregăteşte de plecare, din data de 23 mai, seria a VII-a, ceea ce înseamnă o repartizare de 756 de bilete din care au fost valorificate 327. Sunt 19 serii, ultima urmând să plece în staţiuni pe 2 decembrie.

Nu doar giurgiuvenii din municipiu solicită bilete pentru tratamente, ci şi de la sate, de la Bolintin sau Băneasa, de exemplu.

“Staţiunile preferate de pensionarii giurgiuveni sunt Covasna, Techirghiol, Călimăneşti, Mangalia. Pentru pensionarii din sistemul public de pensii principalul criteriu este să nu fi plecat în ultimii doi ani într-o staţiune de tratament. Trebuie să vină cu o adeverinţă de la medicul de specialitate în baza căreia să facă un tratament”, spune directorul CJP, Marin Dumitru. El specifică faptul că pensionarul trebuie să aducă şi o copie după buletin, dar şi cuponul de pensie pe luna anterioară. În plus, solicitarea trebuie făcută cu 45 de zile înainte de perioada în care se doreşte plecare.

De menţionat este că de bilete pentru tratament poate beneficia oricine cotizează la sistemul de pensii public sau privat. În cazul salariaţilor, venitul brut al acestora nu trebuie să depăşească 2.481 de lei, aceasta pentru a putea plăti preţul la jumătate. Pentru staţiunile de la mare, Casa de Pensii pune la dispoziţie hoteluri în staţiunile Saturn, Eforie Nord şi Mangalia.

Efectuarea tratamentului este obligatorie, perioada de şedere este de 16 zile, cu cazare şi trei mese asigurate.

Cel mai ieftin bilet pentru tratamente este de 899 lei iar cel mai scump este de 1.452 lei de persoană. Pensrionarul plăteşte jumătate din acest preţ.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.