Şi atât. D-aia nu ne mai facem bine, întrucât avem, aşa, o plăcere deosebită pentru a semăna vânt ca să culegem furtună în societatea asta vai-mama ei.

Uite-aşa, nu ne lasă pe noi sufletu’- de locuitori au unei ţări balcanice – să permitem altora să facă treabă bună, în linişte. E, de ce să facă ordine în sectoare, în domenii, în sisteme, în comunităţile tulburate în ultimii 10 ani? Păi, şi noi la cine mai urlăm, la cine? Că dacă nu-i scandal, „nu ne simtem bine”.

Aproape că e de râs când apare, nici nu ştii de unde, pac- pac, co-preşedintele „noilor liberali”(e, asta e bună!) Alina Gorghiu, după fiecare măsură ce, la început fiind, nu funcţionează perfect. Aproape că e de râs, ziceam, când apare ea, în presă, cu strigătele ei de „mediator”:

– Să cadăăă Guveeeeernuuu’! Ponta să-şi dea demisiaaaaa!

(Şi-n şoaptă: Vrem noi la Putereeeee)

Cade pentru câteva clipe sistemul cardurilor de sănătate.

-Să cadăăăă Guveeeeernuuu’! Ponta să-şi dea demisiaaaaa!

Acum, să îmi fie cu iertare, dar mă dezgustă exagerările cu bătrâni filmaţi când stau la cozi ca să-şi ridice cardul fix în ziua în care a devenit obligatoriu, deşi au avut la dispoziţie luni bune ca să-l aibă. Când sunt prezentaţi unii aiuriţi(nu vorbesc de cei care chiar nu l-au primit, ci de cei care aşteaptă, exact ca românu’, ultima zi ca să facă ceva ce poate realiza cu vreo juma de an înainte), cum plâng şi pupă microfoanele ca pe moaşte, că de ce sunt ei nevoiţi să înveţe că SOCIETATEA asta a EVOLUAT. Gata, s-a terminat. Ne convine sau nu, trebuie să mergem mai departe, că prea ne plângem toţi c-am rămas în urmă!

Aşa. Mai departe. Mai arată televiziunile vreo coadă la supermarketuri, după ieftinirea TVA în cazul tuturor alimentelor. Vreo doamnă mai în vârstă îşi luxează piciorul, la înghesuiala pentru apucarea oalei celei mai ieftine. Alina Gorghiu iese de după colţ:

-Măsura nu e bunăăăăă, să cadăăă Guveeeeernuuu’! Ponta să-şi dea demisiaaaaa!

CAS redus. Cine ştie ce-o mai vedea dumneaei la Realitatea(am lucrat în televiziune, ştiu cum se fac ştirile ca să pară dezastre sociale), o şi văd. Da… (deşi e liberală):

– Măsura nu e bunăăăăă, să cadăăă Guveeeeernuuu’! Ponta să-şi dea demisiaaaaa!

Şi-atât. Repet. Atât aud de când PNL-ul a dat preşedintele şi vrea şi Guvernul. Doar strigăte, acuzaţii, ameninţări, fără justificări clare,  fără alte măsuri mai bune în locul celor criticate, cu declaraţii sforăitoare la televiziunile lor în timp ce-i acuză pe alţii că au jurnalişti de partea lor. Atât. Greşesc?

Şi când spune Ponta că Opoziţia de fapt nu există, ei fac botul mare ca un bulldog şi zic că premierului îi arde de aroganţe.

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.