Despre colaborarea dintre Direcţia de Taxe – Impozite(DTI) Giurgiu şi mai multe firme – reţele de plată online, giurgiu-net.ro a scris în premieră, încă de anul trecut. Ideea conducerii DTI s-a materializat, iată, în creşterea încasărilor la bugetul local cu 60% în primele luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

Chiar primarul Nicolae Barbu a anunţat, joi, 16 aprilie, în conferinţă de presă, că doar în martie 2015, din amenzile plătite de şoferi( giurgiuveni sau nu, sancţiuni achitate la cele 20.000 de terminale de plată online din toată ţara), au fost încasate la Giurgiu 14 miliarde de lei vechi.

Directorul DTI, Laurenţiu Ţintea, ne-a spus că, în continuare, instituţia pe care o conduce este singura din ţară ce a reuşit să aibă asemenea colaborări.

„Vreau să vă spun că nu numai giurgiuvenii pot plăti, ca apoi să fie degrevaţi de datoria aceasta, poate plăti orice cetăţean sancţionat pe drumurile din ţară, iar banii ajung, dacă sunt puşi la un terminal al unei reţele cu care Direcţia de Impozite şi Taxe Giurgiu are o înţelegere în acest sens, perfect legală, banii ajung la Giurgiu. Apoi, Direcţia informează organul fiscal din localitatea de domiciliu a contribuabilului sancţionat că s-a efectuat plata”, spune Ţintea.

Întrebat dacă există vreo campanie de informare a giurgiuvenilor care să ştie că, dacă tot ar (putea) plăti vreo amendă, măcar banii să vină la Giurgiu, Laurenţiu Ţintea a răspuns: „Să ştiţi că această campanie de informare este prezentă pe fiecare astfel de aparat, de terminal, pe care îl găsim pe trotuar, în mall-uri, instituţii bancare, spaţii comerciale. Acestea sunt disponibile la tot pasul. Încasările sunt 24 din 24 de ore. Cei mai mulţi bani au venit, desigur, din Bucureşti, dar şi din alte oraşe mari cu trafic intens”.

Într-o singură zi , de exemplu, au intrat la bugetul local bani din amenzi date din toată ţara, circa 120.000 de lei, faţă de maximum 3.000 de lei(medie)- în lunile similare anului trecut.

Cătălina Sfetcu

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.