Chiar dacă nu s-au înregistrat situaţii deosebite în Punctul de Trecere a Frontierei(PTF) Giurgiu, în perioada 11-14 aprilie, zeci de mii de persoane au intrat sau au ieşit din România prin vama de la noi.

Mai exact, au tranzitat Vama Giurgiu, în minivacanţa de Paşte, peste 33.000 de oameni, cu aproape 10.700 de mijloace de transport.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Giurgiu ne-au pus la dispoziţie toate cifrele.

Astfel, pe sensul de intrare în ţară, luni, 13 aprilie, s-a înregistrat cel mai mare număr de persoane, respectiv peste 7.400, urmat de aproape 4.800 de oameni care au venit în România marţi, 14 aprilie. Cel mai mic număr de oameni care au ieşit din ţară pe la Giurgiu s-a înregistrat în prima zi de Paşte: aproape 1.200.

Sâmbătă, 11 aprilie, circa 5.600 de oameni au trecut în Bulgaria prin vama noastră, dar destul de aglomerat a fost şi luni, a doua zi de Paşte, cu aproape 4.900 de oameni care au plecat din ţară.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Giurgiu, procentul privind numărul celor care aleg să petreacă Paştele în afara ţării nu a crescut semnificativ faţă de anul trecut. Însă, ce-i drept, în zilele de sărbătoare circulaţia prin vamă, faţă de o zi obişnuită, se poate chiar dubla.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.