În zilele de Paşte, la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, au fost organizate mai multe activităţi specifice acestei sărbători.
Astfel, reprezentanţii unităţii ne spun că, în baza opţiunilor exprimate de persoanele private de libertate, acestea au luat parte la slujbe religioase conform rânduielilor bisericeşti, la întâlniri catehetice sau au ascultat predici referitoare la semnificaţia zilelor din Săptămâna Patimilor. De asemenea, unii deţinuţi s-au spovedit şi împărtăşit.

În noaptea Sfintelor Paşti a fost distribuită Pască întregului efectiv doritor, însoţită de Lumina Învierii.

În noaptea de Înviere s-a desfăşurat, aşadar, slujba specifică, la capela Penitenciarului, la care au participat circa 50 de deţinuţi.

„Persoanele nevoiaşe din Penitenciar, nevizitate de familii vreme îndelungată, au primit sâmbătă, în ajunul Sfintelor Paşti, fructe şi cozonaci din partea Episcopiei Giurgiu, iar în ziua de Paşti, fiecare deţinut a avut posibilitatea să ciocnească tradiţionalele ouă încondeiate şi pregătite la bucătăria unităţii”, ne-au mai spus reprezentanţii Penitenciarului Giurgiu.

Activităţile menţionate au fost organizate cu sprijinul Episcopiei Giurgiu, al Seminarului Teologic Giurgiu, al celor de la Schitul Sf. Nicolae din Giurgiu şi al reprezentanţilor celorlalte culte religioase cu care Penitenciarul Giurgiu colaborează.

Sursă foto: doxontologia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.