Satul Comana a găzduit, în zilele de Paşte, mii de persoane, bucureşteni, ilfoveni, giurgiuveni, dâmboviţeni etc., cu maşinile lor care au format cozi de kilometri buni, atât în mers, cât şi parcate. 

Singura zonă valorificată turistic din judeţul Giurgiu a reuşit, probabil, să bată un record al vizitatorilor, în această perioadă, atât la Mănăstire, dar şi la resortul turistic ce poartă denumirea comunei. La fel şi Parcul Natural Comana.

Sute de oameni fie vizitau interiorul bisericii Mănăstirii Comana, luni, a doua zi de Paşte, ascultau predica părintelui, fie erau la picnic în grădina din spatele lăcaşului de cult sau stăteau, pur şi simplu, pe băncile amenajate în apropierea lacului de acolo.

 

Dacă la Mănăstirea Comana, se găsea mai lesne un loc de parcare, la Parcul de Aventură sau la Casa Comana, era aproape imposibil. Alte câteva sute de persoane, de toate vârstele, din mai multe zone ale ţării, au luat practic cu asalt singurul loc de distracţie de acest gen din tot judeţul. Traseele prin copaci, tiroliana, tir cu arcul sau „alpinism”, plimbări cu barca ori şedere la terase(cu rezervare din timp!). Cei care au fost, de Paşte, la Comana, cu siguranţă nu vor uita ziua respectivă.

Patronul resortului turistic, Gelu Palamaru, ne-a declarat că atât parcul de aventură, hotelul şi restaurantele au fost pline, inclusiv sâmbătă, duminică, atunci când au fost foarte mulţi străini cazaţi.

„Sunt mulţumit pentru că circa 60% dintre cei care sunt aici, au revenit. Asta înseamnă că sunt mulţumiţi de serviciile noastre, de ceea ce am reuşit să facem în 15 ani”, a subliniat Palamaru.

 

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.