Şi Opoziţia asta ar trebui să aibă, nu ştiu, limitele sale, decenţa sa, o proprie deontologie pe care o cereţi tuturor numai vouă înşivă nu. Am văzut, mai devreme, la o televiziune apropiată PNL, o declaraţie uluitoare a liberalului Ludovic Orban.

El spunea că măsura reducerii TVA la 9% pentru toate alimentele ar fi, de fapt, o şmecherie social-democrată, impusă… doar aşa, de-ai dracului, pentru că vor veni ei, liberalii, la Guvernare şi ca să le fie lor greu să o ducă.

(Asta îmi aminteşte de un caz local: liberalii refuzau un împrumut al Primăriei Giurgiu pe acelaşi motiv: cum să ne lase nouă, eventual, ratele creditului de plătit? Fantastic, măi, voi vă vorbiţi!)

Domnule, cu respect pentru pregătirea şi vârsta dumitale, tu auzi ce spui? Şefii tăi te-au pus să zici asta? Te iert dacă e aşa, pe cuvânt! Adică, dacă există posibilitatea ca românu’ să beneficieze de ceea ce i s-a promis, merită şi bugetul suportă, matale nu vrei să le fie bine? Doar pentru că ţi-e teamă că poate ajungi tu ministru de Finanţe şi n-o să ştii ce să faci ca să nu fi sătul doar tu?

Şi declari asta în timp ce şeful matale îşi bronzează muşchii şi nevasta în Insulele Madeira?

E clar, am luat-o razna cu toţii într-o ţara cu oameni care oricum ies în stradă pentru orice altceva decât pentru drepturile lor!

Exceptând faptul că jurnaliştii aceleiaşi televiziuni au sunat, în marea majoritate, numai oameni care găseau tot felul de motive să critice măsura( doar aşa, de dragul de a spune că nu avem voie să ne fie mai bine, că ne-am obişnuit cu răul), au fost şi voci(n-au stat prea mult pe post) care au spus că este sustenabilă, aşteptată şi justificată măsura.

Ce, vă e teamă, domnule Orban, că poate, „din greşeală” chiar vom putea susţine măsura şi mai luăm şi noi un pic de la ăi liberali(şi nu numai) şi bogaţi ca să dăm la săraci? Că aşa zise Iohannis: curăţenia-i generală!

Eu dau o friptură, dacă aşa va fi!

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.