O greşeală sau o „miştocăreală” din partea cui nu se aştepta Vasile Mustăţea a încurcat planurile acestuia de a-l repune vicepreşedinte al Consiliului Judeţean pe Ionuţ Matei. El a mai fost o dată în această funcţie, dar pentru vreo 24 de ore.

Şedinţa de vineri, 3 aprilie, a CJ Giurgiu a fost iarăşi un adevărat maraton, întrucât, pentru doar 17 puncte pe ordinea de zi, s-a stat acolo mai bine de trei ore. Ce-i drept, mai multe dintre aceste puncte vizau votul secret, iar procedura, se ştie, durează. Numai pauzele de 15 minute, înainte de scrutin, adunate duc la timpi morţi şi neproductivi pentru un judeţ vai steaua lui(dacă îmi permiteţi!).

După discuţii ample pe tema sprijinelor financiare, alte puncte aveau să încingă spiritele, respectiv cele care vizau încetarea mandatului înainte de termen în cazul lui Cristian Marciu, cât şi înlocuirea lui cu acelaşi Ionuţ Matei.

(Cum se poate ca dintre toţi consilierii judeţeni giurgiuveni, unii specialişti în domeniile lor, cu experienţă, cu studii superioare, preşedintele CJ Giurgiu se încăpăţânează să-l vrea(nu ne luaţi că, de fapt, l-a propus PPDD-ista Buga, să fim serioşi!) tocmai pe Matei?)

Mai întâi, liberalii şi independenţii lor au votat pentru înlăturarea lui Cristian Marciu din funcţia de vicepreşedinte al CJ Giurgiu, pentru a doua oară, anul acesta. Au fost 16 voturi pentru, 11 împotrivă, două abţineri şi un vot nul.

La votul pentru aşezarea lui Ionuţ Matei în locul lui Marciu, social-democraţii, cei din PLR şi reprezentantul PC au refuzat să voteze. După numărare, au fost din cele 17 voturi exprimate: 15 pentru, unul împotrivă şi unul nul. Acesta din urmă a însemnat că cine a făcut boacăna şi l-a supărat tare pe Mustăţea, în loc să facă un X într-o căsuţă, a scris DA lângă aceasta.

Aşa că proiectul… a fost respins. „Nu-i nimic, mai facem şedinţe, mai punem proiectul, până trece!”, a spus Mustăţea în plen, după ce presei locale a transmis că şi din trei în trei zile face şedinţă dacă este cazul.

Păi, în drum de asta stăm noi, în judeţul ăsta, domnule preşedinte al CJ Giurgiu? Să facem şedinţe după şedinţe ca să-l numim pe Ionuţ Matei vicepreşedintele dumneavoastră? Vedeţi cum daţi apă la moară celor care vă critică. Şi apoi vă întrebaţi ce au cu dumneavoastră, domnule Mustăţea?

De ce nu faceţi şedinţe din trei în trei zile ca să aprobaţi continuu studii de fezabilitate şi documentaţii tehnice pentru proiecte europene în domenii precum: turism, infrastructură rutieră, asistenţă socială etc.?

Ah, pentru că sunteţi şeful judeţului, cum spuneţi mereu, şi că dvs. ştiţi mai bine, am înţeles! Dar nu înseamnă că oamenii vor şi accepta, la nesfârşit…

 

Cătălina Sfetcu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.