Giurgiuvenii din cinci comune şi 15 sate aferente vor avea de acum mai repede, în caz de urgenţă, sprijinul pompierilor.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Giurgiu au anunţat, oficial, că Punctul de lucru din Călugăreni a devenit operaţional, începând de azi, 1 aprilie. Aceasta înseamnă, desigur, reducerea timpului de răsouns şi eficientizarea intervenţiei în zona de competenţă.

Raionul de intervenţie propus pentru punctul de lucru cuprinde următoarele comune:

Călugăreni cu satele aparţinătoare Crucea de Piatră, Uzunu, Brăniştari şi Hulubeşti;

Stoeneşti cu satele aparţinătoare Ianculeşti şi Mirău;

Singureni cu satele aparţinătoare Crînguri şi Stejaru;

Adunaţii Copăceni cu satele aparţinătoare Varlaam şi Mogoşeşti;

Mihai Bravu.

„ Punctul de lucru va funcționa cu o autospecială de stins incendii cu modul de descarcerare şi prim ajutor (AT 5000) care va fi dislocată de la Detaşamentul de pompieri Giurgiu, iar echipajul va avea în componenţă cel puţin un servant – paramedic / tură. Spaţiul în care va funcţiona punctul de lucru este pus la dispoziţie spre folosinţă gratuită de Primăria comunei Călugăreni care va asigura şi cheltuielile de întreţinere ale acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu.

Conducerea ISU face demersurile necesare ca, în perioada următoare, să fie operaţionalizată şi o substaţie SMURD în cadrul punctului de lucru de la Călugăreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.