Despre cele trei tentative de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu s-a scris şi vorbit mult.

Pe bună dreptate, au fost lansate critici faţă de cei care s-au încăpăţânat să considere că fotoliul de şef trebuie să fie al unui singur om, acelaşi (liberal) Mihai Petre. Vasile Mustăţea, şeful Consiliului Judeţean, la conferinţele de presă pe acest subiect, în loc să răspundă avalanşei de întrebări cu privire la situaţia deosebit de grea a unităţii medicale, striga la jurnalişti că de ce vrea Niculae Bădălău să-l schimbe pe Petre.

În acelaşi timp, explicând că nu contează cine e manager, dar să fie unul capabil şi nu cel mai criticat de opinia publică, Niculae Bădălău a vorbit mai degrabă despre problemele în sine, refuzând să intre în jocul de ambiţii al lui Mustăţea.

Totuşi, pentru că lucrurile s-au blocat la ultima tentativă de organizare a concursului(la care poate participa oricine, inclusiv Mihai Petre), iar scandalul în presă, pe acest subiect, a continuat, senatorul de Giurgiu, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD, a cerut Ministerului Sănătăţii să ia măsuri. Cu atât mai mult cu cât modificarea legii în domeniu(cei din comisia de analizare a dosarelor trebuiau să contracteze un specialist dintr-un Corp al Experţilor care nu exista…) a blocat proceduri similare în toată ţara.

Colegii de la giurgiu-acum.ro au notat, astăzi, că a şi venit răspunsul la interpelarea făcută de Niculae Bădălău. În documentul trimis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii se arată că pe 25 martie, deputaţii au votat proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 59/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care se aduc modificări alin.(3) al art. 178, în sensul eliminării obligaţiei de contractare de către spital a unor auditori externi. Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz. Aşa că, la treabă, domnule Mustăţea, daţi şansa tuturor să arate că ar putea vindeca spitalul de boala de care suferă! Şi dacă, între timp, mai aflaţi de modificări în vreo lege, le veţi spune din timp celor care sunt în subordinea dumneavoastră, nu?

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.