Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, echipa judeţeană “Let’s Do It, Danube!” a anunţat vineri, 20 martie 2015, în cadrul unei conferinţe de presă, debutul celei de a doua ediţii a campaniei “Let’s Do It, Danube!”.

“Campania “Let’s Do It, Danube!” are scopul de a educa şi responsabiliza cetăţenii cu privire la curăţenia apelor şi în special a Dunării. Campania a debutat pe 21 martie cu o acțiune de ecologizare, va continua cu o amplă campanie de educare ecologică în școlile din județele dunărene va înseamna și o acțiune de curățare a malurilor şi canalelor Dunării pe 27 iunie 2015, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului. Este un proiect complex care pune un mare accent pe partea de educatie si ne bucurăm că şi în acest an proiectul este apreciat si realizat in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si sustinut de Kaufland Romania”, a declarat  Lăcrămioara Ocunschi, coordonator judeţean.lets do it giurgiu

Prefectul Nina Carmen Crişu, un susţinător al proiectului, prezent la conferinţă, declara “Noi toţi ar trebui să avem un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător. Activitatea echipei are un caracter benefic pentru judeţul Giurgiu şi e bine că ea continua. Mă bucur că ia amploare din ce în ce mai mult, că oamenii implicaţi în această activitate sunt din ce în ce mai mulţi şi din toate domeniile. Ele(Lăcrămioara Sitaru şi Mariana Mitroi- echipa Lets do it, Danube!, n.r.) îşi continuă activităţile cu o mai mare amploare, iar numărul partenerilor este de la an la an mai mare. Nu îmi rămâne decât să le urez succes, să desfăşoare cât mai multe acţiuni şi să aibă cât mai mulţi susţinători!”.

Astfel, campania “Let’s Do It, Danube!” a debutat sâmbătă, 21 martie, cu o acțiune de curățenie în care au fost implicate toate județele dunărene. Peste 3800 elevi și cadre didactice au strâns 2700 saci cu deșeuri, aproximativ 8050 kg.  40 localități au fost implicate, în toate județele dunărene. La Giurgiu, aproape 500 de elevi au ecologizat malurile Dunării.

“Let’s Do It, Danube!” va continua cu o amplă campanie de educare ecologică în școlile din județele dunărene, prin intermediul training-urilor interactive și prin intermediul unei caravane educative organizate de echipele locale “Let’s Do It, Romania!” și o acțiune de curățare a malurilor Dunării pe 27 iunie 2015, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.