Pe unele site-uri de ştiri din Giurgiu a apărut, recent, zvonul că prefectul Lavinia Crişu ar fi semnat trei ordine de încetare a mandatelor în cazul primarilor din Ulmi, Floreşti-Stoeneşti şi Vărăşti.

Ieri, în conferinţă de presă, Crişu a explicat că, de fapt, a semnat un asemenea ordin doar pentru edilul din Vărăşti, Vasile Preda.

„Am emis ordin de încetare a mandatului, săptămâna trecută, pentru că există pe numele lui Vasile Preda o condamnare definitivă. Da, este vorba despre o pedeapsă cu suspendare şi de aceea am avut o corespondență cu ministerele de resort în toată această perioadă, pentru că nu era foarte clar dacă, în cazul unei astfel de condamnări, cu suspendare, vorbim despre dreptul de a alege și a fi ales. În urma răspunsurilor primite de la Minsiterele Justiției și cel al Internelor, am decis să emit ordinul de încetare a mandatului pentru primarul din Vărăști”, a spus Crişu.

Legat de primarul din Ulmi, Petre Nicolae, prefectul a declarat că este, în fapt, un caz închis încă din 2013, când procesul aferent s-a terminat în favoarea lui Nicolae.

În ceea ce- priveşte pe primarul din Floreşti-Stoeneşti, Constantin Dumitru, Lavinia Crişu a declarat că Agenția Națională de Integritate a constatat un conflict de interese iar Dumitru are şi el o condamnare definitivă. „În această situație, am solicitat, conform legii, un referat de la secretarul comunei, urmând ca, după primirea acestuia, să emit și ordinul pe numele primarului din Florești”, a mai spus Crişu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.