Conferinţa de presă de azi a PSD Giurgiu a avut ca principal subiect, aşa cum era de aşteptat, revocarea din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu în cazul social-democratului Cristian Marciu.

Consilier judeţean, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, Răzvan Cuc, a declarat că, prin acţiunea de ieri din CJ, Vasile Mustăţea a demonstrat, încă o dată, că este „împotriva construcţiei administrative şi încalcă orice principii privind dezvoltarea judeţului Giurgiu”.DSC_0359

„Cristian Marciu a fost, timp de 2 ani şi jumătate, izolat de Vasile Mustăţea, ca vicepreşedinte, iar faptul că, anul trecut, domnul Marciu a reuşit să aducă în judeţ, pentru dezvoltarea comunităţilor locale, 1.000 de miliarde de lei vechi, a dovedit ce eforturi a făcut vicepreşedintele, dar a dovedit şi incompetenţa lui Mustăţea, cel care nu suportă să fie comparat, să fie altul mai bun decât el”, a spus Răzvan Cuc.

Legat de „înlocuitorul” lui Marciu- Ionuţ Matei-, purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu a opinat că nu suportă comparaţie mapa sa profesională cu cea a lui Cristian Marciu. În plus, a spus Cuc, dacă Matei a trădat o dată(PSD), există toate şansele să o mai facă şi în cadrul „noii echipe”.

Însă, un aspect deosebit de important pe care l-a adus în prim plan Răzvan Cuc este acela că şedinţa de ieri, după plecarea consilierilor PSD-PC-PLR, nu ar fi fost statutară. „Nu erau 16, câţi trebuia, ci 15 pentru că Ion Mateescu nu fusese validat. Oricum n-a fost validat, ci… numărat”, a mai spus Răzvan Cuc.

La rândul său, preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a criticat dur gestul lui Vasile Mustăţea, de a-l înlocui pe singurul vicepreşedinte care chiar a muncit pentru cei pe care îi reprezintă în Consiliul Judeţean.

Bădălău a spus că apelul său, acela ca toţi cei responsabili de dezvoltarea judeţului, indiferent de culoarea politică, să pună umăr la umăr, în 2015- an de construcţie- şi să aducă bunăstare oamenilor care i-au ales, a rămas fără ecou în cazul lui Mustăţea.DSC_0361

„Nu e vorba despre niciun subiectivism politic, dar de ce să înlocuieşti un om cu experienţa lui Marciu, căruia nu i se poate reproşa nimic, un om care a adus cea mai mare sumă în judeţ, pe proiecte de apă-canal şi drumuri? Un om care a nimerit, din păcate, într-o adunătură de incapabili total. Pentru că Gavrilă şi Mustăţea, în 2 ani şi jumătate, au făcut doar circ şi au politizat tot Consiliul Judeţean. Altceva n-au făcut. Modul în care îl tratezi pe singurul care a făcut ceva pentru dezvoltarea judeţului nu este lipsă de respect faţă de Marciu, ci faţă de cetăţeni. Şi mai faci asta şi cu încălcarea legii! Este doar o golănie politică”, a declarat Bădălău.

Preşedintele PSD Giurgiu a punctat şi faptul că, la şedinţa cu pricina, a lipsit secretarul judeţului, Florian Dinu. „Nu v-aţi întrebat de ce a intrat în concediu? Pentru că el nu poate semna tâmpenii!”, a spus senatorul.

Niculae Bădălău şi-a exprimat speranţa că Marciu va reveni la CJ(Hotărârea privind revocarea sa din funcţie a fost atacată în instanţa de contencios-administrativ). „Nu poate să te umilească un zero barat pe care l-a luat Iliescu şi l-a făcut împărat, unul care, toată viaţa lui, n-a făcut decât să care servieta altcuiva(…) Consiliul Judeţean nu e ograda lui Mustăţea”, a mai spus Bădălău.

C.S.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.