Dacă tot se făcea, ieri, mişto, în Consiliul Judeţean, pe seama lui Ion Mateescu, cel care ar trebui să intre în Cartea Recordurilor pentru câte validări i-au fost aplicate(mai nou a fost şi numărat!) de către colegii săi din CJ, am putea, de ce nu, să-l băgăm la un record şi pe Ionuţ Matei.

Evident, la categoria: cel mai scurt mandat de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Fix 18 ore. Da, cam cât… Geoana şi „dragostea mea”, aşa.

Cum s-ar zice, Ionuţ Matei, ales pe sprânceană de un preşedinte de Consiliu despre care toţi spun că îşi ia salariul degeaba, Ionuţ Matei, zic, ar fi putut să se înscrie într-o competiţie cu denumirea: Vicepreşedinte pentru o zi şi, fie, o noapte.

A, chiar, mi-am amintit că pentru copii, de exemplu, există concursul acela: Prefect pentru o zi. I-auziţi, domnule „papam”, poate nu rataţi nici ocazia asta… Să fiţi „domnul pix” al boss-ului de la CJ. Pentru câteva ore, evident, cum v-aţi obişnuit.

Hotărârea privind revocarea din funcţia de vicepreşedinte a Consiliului Judeţean, a lui Cristian Marciu, a fost atacată în instanţa de contencios-administrativ, de către prefect, în această dimineaţă. Pentru că este ilegală, au spus reprezentanţii PSD, dar această informaţie va face subiectul altui articol.

Deci, Matei s-a culcat boss şi s-a trezit… cât/ cum era, pentru că, deocamdată, până la soluţionarea cazului, Cristian Marciu este în continuare vicepreşedinte, acolo unde îi este locul.

Acum, revenind la scurta preamărire a lui Ionuţ Matei, înscăunat atât timp cât să apuce să se ameţească de la aburii funcţiei, îmi şi imaginez cum o fi dormit el, noaptea trecută. Păi, probabil, îmbrăcat în costumul cu care a participat la şedinţa vieţii sale. Încălţat şi strângând la piept pixul pe care şi l-o fi uitat pe birou cel pe care l-a „înlocuit”.

Îmi mai imaginez cum o fi făcut, repede, când a ajuns acasă, la Bragadiru, din carton, o plăcuţă pe care a scris cu un marker: Ionuţ Matei, vicepreşedinte. Şi pe care, azi-dimineaţă, şi-a lipit-o pe vreun perete, în dormitor, deasupra patului.

Ca să îşi amintească, în vremuri grele, şi să şi impresioneze, eventual, oftând: „Ce am fost(pentru câteva ore) şi ce am ajuns!”.

Acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here